Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi 'nde Cumhuriyet konseri düzenlendi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından 24-29 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bilim ve Sanat Işığında Gençler" etkinlikleri devam ediyor.

Hafta boyunca kongre, panel, seminer, konser, gezi, atölye çalışmaları, gökyüzü gözlemi gibi etkinliklere ev sahipliği yapan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi'nde bugün de Cumhuriyet konseri gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi eğitim görmekte olan minik öğrenciler muhteşem konser sundular.

Okul behçesinde gerçekleştirilen

Konsere aileleri de büyük ilgi gösterdi çocuklarının konserini izlediler.telefonlarla kayıt altına alatak bu anı ölümsüzleştirdiler.

HEDEFİMİZ ULUSAL HATTA ULUSLARARASI KONGRE GERÇEKLEŞTİRMEK..

Konser sonrasında konuşma yapan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ferize Yurdakul, ilk öğrenci kongresini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, "Gelecek yıllarda ulusal, hatta uluslararası düzeyde bir kongre gerçekleştirmeyi planlıyoruz. " dedi.

Konsere ve etkinliklere katılanlara teşekkür eden Müdür Feride Yurdakul nihai hedeflerinin öğrencilerin bilgi ve yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi;

"Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bilim ve sanat ışığında gençler kongremize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı ve Prof.Dr. Şaban Duralı Bilim ve Sanat Merkezi olarak öğretmenleriniz, öğrencileriniz, okul aile birliği ve tüm paydaşlarımızla birlikte özveriyle çalışarak çeşitli etkinlikler hazırladık. 5 gün boyunca kongre, panel, seminer, konser, atölye çalışmaları ve gökyüzü görme etkinlikleriyle sizlerle birlikte olduk. Özendiğimiz bu kongre bizim ilk öğrenci kongremizdi.  Öğrencilerimizin bilimsel bir sanatsal faaliyetlerini hafta boyunca sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Nihai hedefi öğrencilerimizin bilgi ve yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sağlamak olan bu çalışmalardan elde edeceğimiz tecrübelerimizle gelecek yıllarda ulusal, hatta uluslararası düzeyde bir kongre gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  Gururluyuz, coşkuluyuz ve umutluyuz. Çünkü ilelebet ve müdafaa etmeye söz verdiniz cumhuriyetimiz bugün 100 yaşında.  Çok iyi biliyoruz ki cumhuriyetimizi koruyup yüceltmek için bugün hepimize büyük görevdir.

Kömürspor’lu taraftarların gözü saat: 20:00’da Kömürspor’lu taraftarların gözü saat: 20:00’da

Bizler bu sorumluluk bilincinde görev aşkıyla gelecek nesillerimizi bilimle, sanatla, Türk kültürüyle ilgili yürüyor ve Türkiye yüzyılın inşa ediyoruz.

Hafta boyunca sizlerle buluşturduğumuz tüm bilimsel, sanatsal ve kültürel çalışmalar bu çabanın mahsulleri sevinç misafirlerimiz başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve huzurunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz.  Cumhuriyet Bayramı'nız kutlu olsun"

Emre Can Bayram