Türkiye'nin en güzel tabiatına sahip olan illerinden birisinde, kara kömür diyarında yöneticilik yapıyorsunuz. Size gerçekten üstün başarılar ve sabırlar dilerim... &...

Türkiye'nin en güzel tabiatına sahip olan illerinden birisinde, kara kömür diyarında yöneticilik yapıyorsunuz. Size gerçekten üstün başarılar ve sabırlar dilerim...  

 

Kadın olduğunuz için hislerinizin çok güçlü olduğunu tahmin ediyorum.  

Beden dilinizi de biraz inceledim. Geçmişte çekilmiş video kayıtlarınıza baktım. Tuttuğunu koparan, gözünü budaktan sakınmayan bir mizacınız olduğunu sanıyorum.  

 

Sizinle hiç karşılaşmadık. Göreve başladığınız hafta ben emekli olarak şehirden ayrıldım.  

Öğretmenlik mesleğinde 32 yılım geçti. Edirne, Tokat, Manisa, Bolu, Artvin, Lefkoşa gibi şehirlerin merkezinde ya da ilçelerinde görev yaptım. Bu zaman zarfında çok az izin kullandım ve minimum seviyede sağlık raporu aldım. Karne ve yaz tatillerinde de yasal iznimin yüzde 5 kadarını kullandım...  

8 yıl görev yaptığım ilinizde uzman öğretmen ve idareci olarak bulundum. Emekli olduktan sonra özel sektörde editör, yazar, yayıncı, matbaacı, elektrikçi, elektronikçi, idareci olarak çalışmaya devam ediyorum. Halen Bolu'da ikamet etmekteyim ve Ankara'da özel bir kurumda bu memleketin çocuklarını eğitmeye devam ediyorum. 

 

İlinizde çok kaygan, rijit olmayan bir zemin olduğunu biliniz. Sürekli olarak il milli eğitim müdürü değişir. Müdür yardımcıları ve şube müdürleri de sıklıkla değişim gösterir. 8 yılda yapılan değişiklikler belki Türkiye rekoru bile olabilir. 

  

Bu kadim, cefakâr, üretken, derin tarihi olan ilde 12 yeni kitap da yazdım. Son 26 yılda ise toplam 63 eser ürettim. Bu çalışmalarımı takdir eden bir tek “amir” ne yazık ki hiç olmadı.  

 

Tetikçi yapıdaki yerel medyanın bir bölümü, bazı sendika ağaları sürekli olarak bilimden, fenden, üretimden, araştırmadan, kaliteden uzak durmam için çabalayıp durdular. Ama hiçbir şekilde muvaffak olamadılar. Zira BİLGİ GÜÇTÜR. BİLGİLİ İNSANLAR MAĞLUP EDİLEMEZ. 

Son olarak görev yaptığım ilçede 2 yıl boyunca 1 gün bile huzur içinde çalışamadım. Sürekli olarak çamurluk, vasatlık, ukalalık, üretimsizlik, projesizlik içinde çırpındım. Ne yaparsam yapayım endüstri 4.0 koşullarına ilerleme / yaklaşma noktasında muvaffak olamadım.  

Okulu birinci kalite yapmak için ürettiğim projelere engel olanları Allah'a havale edip çemberin dışına çıktım.  

 

Bu yazıda tüm çirkeflikleri yazmak isterdim ama iftiralarla, çöplerle uğraşacak vaktim pek yok şu anda. 1-2 ay içinde bu konuda yazdığım kitabı okurlara sunacağım...  

 

Güzel ilin eğitim kalitesini artırma, vasıfsızları saf dışı etme noktasında size üstün başarılar dilerim.  

Saygılarımla... 

 

Ali Özdemir 

Uzman Elektrik Öğretmeni-yazar-yayıncı 

www.aliozdemir.net 

0505 220 83 85 

[email protected]

28.11.2021