Bartın İl Milli eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Bartın’daki okullara kaynak kitaba ilişkin resmi yazı gönderildiğini söylerken tüm velileri ilgilendiren açıklamalarda bulundu. 

Müdür Aşcı gazetecilerin, öğretmenlerin öğrencilere kaynak kitap aldırması yönündeki soruya şöyle yanıt verdi: 

Mahsur kaldı, yardım istedi! İşte o ilginç anlar Mahsur kaldı, yardım istedi! İşte o ilginç anlar

“Hiçbir öğretmenin zorla bir kaynak kitap aldırma hakkı yok. Devlet ciddi anlamda hem her ders kitaplarını ücretsiz veriyor, hem de yardımcı kaynak da gönderiyor. Varsa bildirin bize, biz de gereğini yapalım. Şikâyet varsa, veli varsa gönderin bize Müfettiş gönderelim. Gereğini yapalım. Şu kırtasiyeden alın diyemez. Onlar da kabul edilir bir şey değil. Biz kabul edemeyiz. Öyle bir şey varsa, velilerimiz dilekçe ile başvuracaklar biz de gereğini yapacağız. Bununla ilgili okullara resmi yazıda gönderdik.”

İl Milli Eğitim Müdürü Aşcı, öğrencilere ücretsiz verilen ders kitaplarının içeriğinin yeterli olduğunu ve profesyonel bir ekip tarafından hazırlandığını da sözlerine ekledi. 
 

Kaynak kitap alan veliler ne yapacak?

Bartın’da  her eğitim-öğretim yılında yaşanan ek kaynak talebi ile ihtiyaç listelerinin hazırlanıp verilerin eline tutuşturulması ve bunlara bir de satın alabileceği kırtasiye isimlerinin yazılması en büyük tartışma konusu oluyor.

 Bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yazısına rağmen kaynak kitap aldırılmasına bazı veliler tepki gösterirken “Devletimiz kitap dağıtıyor. Ancak öğretmenlerimiz beğenmiyor. Gidin şu kırtasiyeden, şu kaynağın kitabını alın diyor. Peki okullarda verilen ek kaynaklar ne olacak? Hiçbir işe yaramıyor mu? Yaramıyorsa neden öğrencilere dağıtılıyor? Öğretmenlerimiz öğrencilere neden gerekli olan konuları okuyup anlatıp öğretemiyorlar? Eskiden bizim zamanımızda öğretmen bir konuyu 3-4 sefer tahtada anlatırdı. Şimdikiler öyle değil. Sadece dersi anlatmakla, yardımcı kaynak aldırmakla olmuyor. Yasak olmasına rağmen, yardımcı kitap olmadan öğrencide başarı sağlanamaz mı? Okullarımızda, öğretmenlerimiz de biraz özveride bulunsunlar. Herkesin maddi durumunun her şeye yetmediğini artık kabul edip kitap ve kırtasiyecilerle anlaşıp bizlere ek kaynak dayatmasında bulunmasınlar. Biz çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu kırtasiye ürünlerini veya ek kaynakları istediğimiz yerden alırız bu dayatma neden. Bizi neden sadece 3-5 kişi kırtasiyeci ve yayınevine yönlendiriyorlar bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Ayrı Bakanlığın ve Millli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda yazısı da varken kaynak kitap alan veliler ne yapacak?” diye sordu.