Bu yenilikçi sınıflar, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini destekleyen, işbirlikçi ve dijital teknolojilerin etkin olarak kullanıldığı öğrenme ortamları sunacak.

TFF yönetiminden açıklama! TFF yönetiminden açıklama!

3 Boyutlu Yazıcılar ve Robotik Kodlama Kitleri ile Desteklenen Sınıflar

Yenilikçi sınıflarda, öğrencilere kodlama eğitimine destek amaçlı olarak 3 boyutlu yazıcılar ve 10'ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak. Bu sınıflar, son teknoloji ürünü yüksek hızlı baskı özelliğine sahip 3 boyutlu yazıcılar ile öğrencilere ileri düzeyde teknoloji deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Yenilikçi Öğrenme Ortamları ve Bilişim Teknolojileri Laboratuvarları

Yenilikçi sınıfların kurulumu için belirlenen hedefler arasında, mevcut 1500 bilişim teknolojileri laboratuvarlarının yenilenmesi ve 1500 yeni laboratuvarın kurulması bulunuyor. Bu laboratuvarlar, yenilikçi öğrenme ortamları modeli temel alınarak tasarlanacak ve öğrencilerin aktif öğrenme süreçlerini destekleyecek şekilde donatılacak.

Esnek ve Modüler Tasarımlarla Öğrenci Merkezli Eğitim

500 okulda ise teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilmiş esnek ve modüler tasarımlarda yenilikçi sınıflar oluşturulacak. Bu sınıflar, tüm derslerde öğrenci merkezli aktif öğrenme süreçlerini destekleyerek, öğrencilerin kazanımlarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yenilikçi Eğitim Yöntemleriyle Dijital Teknoloji Entegrasyonu

Ortaokul ve lise düzeyinde bulunan yenilikçi sınıfların tasarımı ve kurulumu, öğretim programlarında yer alan becerileri destekleyen dijital teknoloji ekipmanlarını entegre edecek şekilde gerçekleştirilecek.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri