Günlerdir hazırlıkları ve devam eden ve hatta dedikodu kazanına dönen MHP İl kongresi büyük tartışmalar sonrası yapıldı ve atama ile gelen İl Başkanı Varol Demirköse bu defa delegelerin oylarıyla seçtiği başkan olarak MHP’nin il başkanlığına getirildi.

Bu partide yıllarını veren ve partililer tarafından sevilen bir isim olan eski merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy’un çabaları da Varol Demirköse’yi makamından etmeye yetmedi ve Ankara Merkez in de desteklediği Demirköse çok rahat bir şekilde seçimi kazandı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

“Şimdi ne olacak?” sorusuna cevap arandığı MHP’de bundan sonra tek yetkili olan İl Başkanı Varol Demirköse ne diyorsa o olacak. Kim ne derse desin, ister sevsin ister sevmesin, isterse eleştiri yağmuruna tutsun Varol Demirköse’nin ağırlığı ile MHP yoluna devam edecek.

Her partide de böyledir. Seçim öncesi bir takım eleştiriler ortaya atılır, başkan hakkında ipe sapa gelmez iddialar konuşulur ama sonunda atı alan Üsküdar’ı geçtiğinde her şey unutulur ve hayat devam eder, aynı şekilde MHP’de de fırtınalar koptu, iddialar birbirini kovaladı ama sonunda Varol Demirköse ipi göğüsleyince ortalık da toz pembe oluverdi.

Hani derler ya bükemediğin bileği öpeceksin.

Demirköse’nin bileği bükülmedi, saygı durmak lazım. Ve hayırlı olsun demekten başka lafa da gerek yok. Daha önceden de partide tecrübeli bir isim olarak tanınan Varol Demirköse ile geçtiğimiz aylarda “Karaelmas TV” de canlı yayın yapmış ve partideki gelişmeleri konuşmuştuk. Olacakları, yaşanacakları ta o günden tahmin etmiş olacak ki ne dediyse o oldu.

Varol başkan mazbatasını alarak resmi olarak il başkanlığını ilan etti. Uzun lafın kısası Varol Demirköse’yi buradan tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Zaten durum bellidir. “Cumhur ittifakı” olarak yola devam ediliyor. Bu birliktelik 2023 yılına kadar AK Parti-MHP ittifakı olarak birlikte yol alınacak. Varol Başkanın burada bu ittifakta çorbada tuzu olursa ne güzel olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun yolunuzu açık olsun.

Bir hatırlatma: Yaptıklarınızdan ve yapacaklarınızdan hatta yapamadıklarınızdan her daim kulağımız delik sizde olacak…

ASENALARIN DÖNÜŞÜ

Burada şunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim. MHP’de bir Asenalar gerçeği var ki onlar tam bir görev insanı ve partiye sımsıkı bağlılar. Hamdi Ayan’ın il Başkanı olduğu dönemde de ses getiren Asenalar daha sonra Varol Demirköse’nin atama ile geldiği dönemde görevlerine son verilmişti. Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Başkan yardımcısı Leyla Temiz, partinin savaşçı ve güler yüzlü ismi Fatma Kaymak ve diğerleri bundan böyle yine partinin başarısı için savaşacaklar. Gelen bilgilere göre de bu isimler Varol Demirköse’nin il başkanlığı döneminde yine partideki görevlerini sürdürecekler.

Kime hangi görev verilecek şimdilik netleşmese de Asenaların dönüşü MHP’de son derece canlılığa sebep olacak. MHP’ye adı gibi hareket gelecek. Bu kişilerin yeniden partiye dönmesi ve hizmet yapacak olması gerçekten güç katacak diye düşünüyorum. Asenaları çok iyi tanıyan biri olarak hepsine de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

Yerebatan Sarnıçı büyüledi! Yerebatan Sarnıçı büyüledi!

Kalın sağlıcakla…