MHP Çaycuma İlçe Başkanlığı'nın olağan genel kurulu yapıldı. Kongreye tek liste ile gidilirken mevcut İlçe Başkanı Mustafa Kaplan partililerin güveni yeniden elde ederek İlçe Başkanı seçildi.

Kongreye; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu MHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı, MYK Üyesi Murat Kotra,  AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, İlçe ve belde başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ülkü ocakları başkanları, muhtarlar, ve üyeler katıldı.

WhatsApp Image 2023-08-27 at 14.31.32

Kongrede divan heyeti, MHP MYK Üyesi Murat Kotra, MHP Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Güldaş ve MHP Çaycuma İlçe Yönetim Kurulu'ndan İsa Yurtseven'den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi. 

"BU İTTİFAK GÖNÜLDEN GELEN BİR İTTİFAK"

Konuşmalarda ilk olarak AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu söz alırken, Cumhur İttifakı'nın "Bizler Cumhur İttifakı olarak, Türkiye Yüzyılı çerçevesinde birlik ve ittifak sağladık. Bu ittifak gönülden gelen bir ittifak. Bu ittifak, hesapların, pazarlıkların yapıldığı bir ittifak değil" dedi. 

Zonguldak Maden Müzesi'nde edebiyat ve sinema söyleşi etkinliği düzenlendi! Zonguldak Maden Müzesi'nde edebiyat ve sinema söyleşi etkinliği düzenlendi!

Milletvekili Çolakoğlu; “Siyasi partilerden, ilçe, belde ve akabinde il kongreleri daha sonra genel merkez kongreleri ile siyasi partiler ülkenin geleceği için devamlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Bizler Cumhur İttifakı olarak, Türkiye Yüzyılı çerçevesinde birlik ve ittifak sağladık. Bu ittifak gönülden gelen bir ittifak. Bu ittifak, hesapların, pazarlıkların yapıldığı bir ittifak değil. Bu ittifak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için, Türkiye ile ilgili hain planları olanlara ders vermek için yapılan bir ittifak. Bu ittifakın dağılması için uğraşanlar, sadece içeride değil dışarıda da aynı şekilde çalışıyorlar. Ama bizlerin bu kutlu davada amacı sadece Türkiye’dir.  Özellikle Devlet bey, adı gibi devlete yakışır, devlet için ne yapılması gerekiyorsa cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile beraber her zaman birlik ve beraberlik içerisinde, hiçbir zaman şüpheye düşmeden, hiçbir zaman ayrışmadan yollarına devam ediyorlar Bizlerin görevi, bu yolda izlerini takip etmek. Sizlerin görevi bu izde yola devam etmek. Biz Cumhur ittifakının görevi liderlerimizin yolunda devam etmek.” dedi.

DÜZENLİ VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMANIN SONUCU

MHP MYK Üyesi Murat Kotra da kongrede yaptığı konuşmasında, “Çaycuma’da seçim çalışması yaparken 1 kişinin ‘Seçimden seçime bize geliyorsunuz’ dediğini duymadım. O yüzden size ve yönetiminize çok teşekkür ediyorum başkanım. Çaycuma’daki birlik ve beraberlik salona girdiğimiz andan itibaren zaten anında kendini belli ediyor. Geçmiş dönemde Çaycuma’da başkanlık yapmış dava arkadaşlarımız, abilerimiz, kardeşlerimiz buradalar Geçmişten bugüne kadar hizmet etmiş dava arkadaşlarımız burada. Ben de bu kongrenin divan başkanlığını yapmaktan onur duyuyorum. Büyük bir şereftir benim için. Çaycuma’da seçimlerde MHP’nin oyu artmıştır. Bunun da tek sebebi, göreve geldikleri ilk andan itibaren düzenli ve disiplinli bir çalışmanın sonucudur. Bu yüzden tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HİÇBİRİMİZ FARKLI DEĞİLİZ!

Son olarak mevcut İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ise konuşmasında; “Göreve geldiğimiz andan itibaren, ülkücü hareketin doğru temsil edilmesi, MHP’nin faaliyetlerinin doğru yapılması, teşkilatçılık anlayışının yerine getirilmesi, önce devletin ve milletin sonra teşkilatın yaşatılmasıyla alakalı bir birliktelik kurduk. Üslubumuz hep şu oldu, kalın bir olacağız, tek ses olacağız dedik. Türk milleti ve ülkücü camia birdir. Hiçbirimiz farklı değiliz. Bu birlikteliğin içerisinde çok güzel mücadeleler verdik, çok güzel arkadaşlıklar edindik. Yaşadığımız ilçeye faydamız oldu. İnsanlarımızla dostluk kurduk. Teşkilatımızla kol kola girdik. Bundan sonraki süreçte de önce Çaycuma’mızda, sonra ilimizde ve sonra da Türkiye’mizde çok güzel birliktelik sergileyeceğiz.” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste olarak gidilen seçimlerde mevcut İlçe Başkanı Mustafa Kaplan yeniden MHP Çaycuma İlçe Başkanı seçildi. Öte yandan Kaplan'ın yönetim kurulu listesi de belli oldu. 

Yönetim Kurulu listesi ise şu şekilde;

Aytaç Barış AŞAN, Şafak TOPCU, Emin MADEN, Engin SUNAT, Eyüp GÜMÜŞKAYA, Fatih USLUER, Fatih YILDIRIM, Halil YÜKSEL, Hanifi GÖKBEN, İbrahim DOĞAN, İsa DOMBAYCI, Levent ÇAKMAK, Mehmet Nasir YILDIZ, Mustafa BAYSAL, Özkan MİYANYEDİ, Ramazan ERMİŞ, Selçuk ÖZKAN ve Semih AYDIN.