Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Ağrı, Iğdır, Muş ve Siirt çevreleri ile Batman’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

 İstanbul bi̇raz bulutlu, özelli̇kle geceleri̇ hava çok soğuk, öğle termometre 21 dereceyi̇ göstersede, rüzgar sıcaklığı 15-16 derece hi̇ssetti̇ri̇yor.

Ankara az bulutlu 19, İzmi̇r 27 derece. Bursa 21, Antalya güneşli̇ 29 derece. Ankara'da sıcaklık gece 8 dereceye i̇ni̇yor. İzmi̇r'de rüzgar seri̇n esi̇yor.

 Marmara'da hava i̇ki̇ gün daha çok seri̇n ve gece soğuk olacak. Çarşamba rüzgar kuvvetli̇, Edi̇rne 22, Kocaeli̇ 20, Balıkesi̇r 23 derece.

 İç Anadolu'da hava açık, sıcaklık öğle 20 derece ci̇varında. Gece ayaz var, Kayseri̇ 2, Si̇vas 3, Eski̇şehi̇r 5 dereceye geri̇li̇yor. 

Ege'de rüzgar seri̇n esi̇yor ve çarşamba kuvvetlenecek. Bölge güneşli̇, Mani̇sa 28, Muğla 28, Bodrum 29 derece. Gece Afyon 6 dereceye i̇ni̇yor ve si̇s var.

Akdeni̇z'de rüzgar geçti̇ği̇mi̇z günlere göre daha seri̇n esse de öğle saatleri̇ hala sıcak, Adana, Mersi̇n, Di̇yarbakır, Batman, Mardi̇n'de sağanak geçi̇şi̇ olacak. 

Güneydoğu geneli̇ de bulutlu, Adana 30, Isparta 28, Gazi̇antep bulutlu 26 derece.

Karadeni̇z soğuk, Zonguldak 19, Samsun, Trabzon hattı 15-16 dereceye kadar i̇ni̇yor. 1700 rakım üzeri̇ndeki̇ yerlere kar da yağacak. Doğu Anadolu'da Erzurum, Van, Hakkari̇ boyunca sağanak yağış var. Erzurum 16, Malatya 24 derece.

Meteorolojiden bir uyarı daha... Kuvvetli geliyor! Meteorolojiden bir uyarı daha... Kuvvetli geliyor!

Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Iğdır için sarı kodlu uyarı verildi.