Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 14 Aralık Hava Durumu Raporu'nu Yayımladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 14 Aralık tarihine dair hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Edirne ve Kırklareli'nde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren ise Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Batı Kesimlerde Yağışlı Hava Hakim Olacak

 MGM'nin son değerlendirmelerine göre, yurdun batı kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Kıyı Ege, Antalya, Isparta, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışlar bekleniyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması öngörülüyor. Gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Özellikle Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Ömer Selim Alan’dan Cuma mesajı! Ömer Selim Alan’dan Cuma mesajı!

Meteorolojiden Düzce, Zonguldak ve Bartın, Antalya, Isparta çevrelerine kuvvetli yağış uyarısı!-1

Hava Sıcaklığı ve Değişimleri

 Kuzeybatı kesimlerde kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalacağı, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rapora göre, genellikle güneyli rüzgarlar esecek ancak kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) şeklinde esecek.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

MGM özellikle Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli yağış beklendiğinden dolayı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.

Sarı ve Turuncu Kodla Uyarı Yapılan İller: Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ illerine sarı ve turuncu kodla uyarı yapılmıştır.

Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışların olacağı diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

 İç Anadolu'dan Güneydoğu Anadolu'ya kadar birçok bölgede parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HABER MERKEZİ