“Bu anlamlı gün, tarihimize altın harflerle kazınmıştır” “Bu anlamlı gün, tarihimize altın harflerle kazınmıştır”

Türkiye, Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisi altına giriyor. 10 Ocak'ta İstanbul yoğun kar yağışı alacak. Uzmanlar, kutup soğuğuyla birlikte yağacak karın 4 gün etkili olacağını söyledi.

TÜRKİYE'Yİ ESİR ALACAK!

Yeni yılla birlikte kar yağışı ve kutup soğukları kapıya dayandı. Ocağın ikinci haftası itibarıyla hava sıcaklıklarının ciddi şekilde düşmesi bekleniyor. Balkanlar üzerinden gelen kutup soğuğu Türkiye'yi adeta esir alacak. Uzmanlar uyardı; 'Bu sistem öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 yıl önceki gibi bir kar yağışı da olabilir.'

PROF. DR. ORHAN ŞEN AÇIKLADI!

Prof. Dr. Orhan Şen, 'Hava sıcaklıkları ortalamanın üstündeydi. Yağış azlığı da düşündürücü. 10-11 Ocak gibi soğuk hava dalgası geliyor. Bu hava İstanbul'da da kar yağışı yapacak. Henüz 10 gün var. Bu olasılık artabilir. Sıcaklıkların 5-6 dereceye kadar düşebileceği soğuk hava geliyor' dedi.

10 OCAK'TA BAŞLIYOR!

Şen 'Tahminime göre ayın 10'u akşamı gibi başlayıp Perşembe-cuma gibi İstanbul'da etkili olur. Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Sonra sistem Anadolu'ya kayacak' diye konuştu.

ANADOLU'YA KAYACAK

Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir ise 'Ayın 10'undan itibaren kar Trakya'dan giriş yapacak. Yavaş yavaş Marmara'ya yayılacak' dedi. Özdemir'e göre Anadolu'da ocak ayının sonuna kadar karla mücadele sürecek.