Ancak, Marmara, Ege'nin kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın çevre ilçeleri ile İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı bir hava öngörülüyor.

Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneyde ve şiddetli bir şekilde büyümesi bekleniyor. Bu yağışların, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve iç kesimlerinde yer yağmur ve Sağnak, iç kesimlerde ise karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve donma olaylarına da dikkat edilmelidir.

Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu kuvvet alarmı geldi. Yağışlar nedeniyle sel, su baskını, şiddetli rüzgar, kar yağışı, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı tedbirli olunması önemlidir.

Özellikle Doğu Akdeniz'de, Osmaniye il geneli ile Adana'nın güney ve doğusu ile Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde yerel güçlü yağışlar bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabilir.

Perşembe (bugün) sabah saatlerinden Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzey ve doğusu, Elazığ'ın doğusu, Muş'un güney ve batısı ve Mardin'in doğu ilçelerinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte sıcaklıkların düşmesiyle 1200 metre üzeri rakımlı kesimlerde aşırı karla karışık yağmur ve yer yoğun kar bekleniyor.

Kent merkezinde taciz! Ekipler sevk edildi Kent merkezinde taciz! Ekipler sevk edildi

Rüzgarlar genellikle yurdun kuzeybatı ve doğu kesimlerinde güneyli, diğer hizmetler ise hafif kuzeyli yönlerden esecek. Ancak Ege'nin güney kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerinden güçlü rüzgarlar beklenmiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun geniş yelpazesi mevcut. Bu bilgilerin dikkatli olunması ve gerekli olması gerekir.

Parçalı ve çok bulutlu hava, Doğu Akdeniz, Antalya'nın güney ve doğu kıyıları ile Isparta ve Burdur çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlarla birlikte, Toroslar bölgesinde karla karışık yağmur ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu yağışların özellikle Doğu Akdeniz'de yoğunlaşması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARABÜK °C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİNOP °C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri