Merhaba 3 kurallı özgürlük!

31 Mart’ta hayatımız alt üst oldu.

Dünya Covit 19 Korana Virüsüyle sarsıldı.

Çin’de başladı, tüm dünyaya yayıldı.

Ak Partililer, Devrek'te iftar yemeğinde bir araya geldi... Ak Partililer, Devrek'te iftar yemeğinde bir araya geldi...

İnsanlar bu virüs yüzünden tel tel dökülmeye ve ölmeye başladı.

Gelinen noktada ölüm oranları yüz binleri geçti.

“Bu kadar şehir hastaneleri ne olacak” diye eleştiren zihniyet yapılan işlerin ne kadar doğru olduğunu şimdi anladı ve kötü emellerini başka noktalara taşımaya başladı. Sağlık önlemleri bakımından dünyanın en gelişmiş hastanelerine kavuşmanın ve vatandaşlarını korumanın sosyal devlet anlayışı çerçevesi içinde ön sıralarda olmanın da onur ve gururunu bu virüs sebebiyle daha da anlamış görmüş olduk.

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri başta ABD olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri sınıfta kalırken, ve binlerce vatandaşlarını Korana virüsünden kaybederken ülkemizde bu oran en düşük seviyelerde kaldı. Sevinilecek bir durum elbette değil ama Türk Sağlık sistemi gerçekten aldığı yerinde tedbirlerle dünyaya örnek oldu, herkes parmağını ısırdı.

Bu gelişmelerin ardından 3 ayı geçen zamandan sonra çok güzel tedbirlerle akıllı ve yerinde kararlarla 1 Haziran’a kadar gelinen noktada normalleşme durumunu aşamalı olarak uygulanacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı ve 1 Haziran itibariyle sosyal yaşantının başlayacağını duyurdu ama 3 de önemli şartı vardı.

  1. Mutlaka Maske
  2. Sosyal mesafe
  3. Temizlik.

Görünen o ki bundan böyle yaşantımız normal şekilde devam edecek olsa da açıklanan bu 3 kurala uymak zorundayız. Çünkü, Bilim Kurulu üyelerinin ısrarla altını çizdiği gibi Virüs yok olmadı, Virüs aramızda, Virüs her yerde fırsat kolluyor. En küçük bir gevşemede ve dikkatsizce hareket etmede eskiden daha beter olunacağı ifade ediliyor.

Evet Özgürüz.

Evet Özgürlüğü seviyoruz.

Evet Türk Milleti özgürlüğünden taviz vermez.

Özgürlük karakterinde vardır.

Türk Milleti özgürlüğünü sevdiği kadar çok temiz ve titiz bir millettir ve çok da disiplinlidir. Bu bakımdan açıklanan 3 kurala da tehlike geçinceye kadar mutlaka uyacaktır. Her birey bunun bilincinde olmalıdır. Kimse durup durduğu yerde canına susamaz. Bu Korana virüsünün insanı nasıl öldürdüğünü gördükçe Allah kimseye böyle bir ölüm nasip etmesin diye de dua edelim.

Sabır. Sabır. Sabır…

Güzel günler yakındadır…