Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe’nin sporcusu Melissa Vargas’ın heykeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yoğun katılımın gerçekleştiği bir törenle açıldı.

Zonguldak il genelinde, gerek sosyal medya, gerek sokakta en çok konuşulan konuşardan bir tanesi Melissa Vargas'ın heykeli oldu.

Uzun yıllar Zonguldak’a hizmet etmiş bir sürü Zonguldaklı sporcu varken, kentle ilgisi olmayan Melissa Vargas’ın heykelinin dikilmesi büyük bir israf olarak tanımlanıyor. Bazı kesimler ise, "Bizden kesilen paraların nereye gittiği belli oldu" şeklinde yorum yaptı.

"Kesikbaş" cinayetinde sanıklar hakim karşısında! "Kesikbaş" cinayetinde sanıklar hakim karşısında!

Vatandaşlar, Melissa Vargas’ın Zonguldak ile bir bağlantısı olmadığı gerekçesiyle tepki üstüne tepki yağdırarak, “Neden Zonguldaklı sporcuların heykeli yok?” dedi. 

En çok sorulan soru ise “Melissa Vargas bu şehre ne vermiş?” oldu.

"O HEYKEL ÇAYCUMA İÇİN BİR UTANÇ"
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, Melissa Vargas yerine Zonguldak’a katkı vermiş ve bu şehir için ter dökmüş Volkan Yayın ile Halil Güngördü gibi efsane sporcuların heykellerinin ya da isimlerinin geçmesi gerektiğini belirtti.

Vatandaşların tepkileri şu şekilde;
“Mesela Volkan Yayın sokağı veya Volkan Yayın tesisleri ve daha bir çok spor ve spor adamlarının Zonguldak'ta isimlerinin unutulmaması için olabilir”

“Bu bir eziklik. Bu şu manaya gelir. Zonguldak'tan sporcu, oyuncu, sanatçı, işe yarar kimse çıkmaz. Çıksa da biz onlara sahip çıkmayız. Onun için taaaaaa Kübalar'dan ithal sporcu bulduk onun heykelini dikeriz. O heykel Çaycuma için bir utanç. Bu utancı yaşatmaya kimsenin hakkı yok.”

“Zonguldak'ta bir Halil Güngördü heykeli olmalıdır.”

"KADINLAR KARŞI ÇIKMALI"
Bir kadın vatandaş ise konuya farklı bir açıdan bakarak, “Yol, köprü, tünel ne işimize yarar diyenlere sormalı. Ben kadın olarak öyle bir görüntünün sokak ortasına dikilmesine karşıyım. Edep haya. Kadını sokak ortasında böyle heykellerle kullanılmasına sonuna kadar karşıyım. Biz bu heykellere ekmek mi bancaz diye sorarım bende. Önce kadın kendine saygı duyacak bence. Önce kadınlar karşı çıkmalı naçizane fikrim. Herkesin görüşüne de saygılıyız tabii” ifadelerini kullandı.

"PARALARIN NEREYE HARCANDIĞI BELLİ OLUYOR"
Bazı vatandaşlar ise belediyenin kendilerinden talep edilen paraların Melissa Vargas heykeline yatırılmasına tepki gösterdi.

"Sayın çaycumalılar, türkiye genelinde hiç bir belediye ve belediye başkanının vatandaştan talep etmediği yol paralarını, Türkiye'de örnek belediye olarak gösterilen Çaycuma Belediyemiz daha önceki dönemde vatandaşın ve emeklinin kısıtlı bütçesinden bu yol paralarını almış, seçildiği taktirde önümüzdeki dönemde toplamayı düşünmektedir. Vatandaşın ve de emeklinin cebindeki parada gözü olan belediye ve belediye başkanı, çaycumada esnaf arkadaşların dükkan önlerine araçlardan ürünlerini indir bindir yapabileceği bir cep isteyenleri terziye yönlendiren kafa yapısına sahip belediye başkanı, evet örnek belediyecilik budur işte. Sayın Çaycumalılar, bunları unutma unutturma, ona göre oy ver."

"Bizden topladığı yol katkı payları geri verilmedi yasal olarak geri verilmesi gerekirken nerelere harcandığı belli oluyor"

"Bu heykel Çaycuma'nın ne işine yarayacak? Bu heykele verilen parayı garibana verseydiniz. En azından bir sevap götürürdünüz. Heykeli mi götüreceksiniz öbür tarafa?"

HABER: Emre Sezer