Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Melissa Vargas'ın heykelinin açılışını gerçekleştirmişti.

Zonguldak'ta çokça gündem olan Melissa Vargas heykeline sadece Zonguldaklılar değil, Türkiye'nin her yerinden tepkiler yağdı.

Türkiyeli voleybol severler, Melissa Vargas heykelini tarihe saygısızlık olarak adlandırdı.

"VARGAS HEYKELİ TARİHE SAYGISIZLIKTIR"
"Bu ülke voleybolunda Neslihan Demir gibi bir gerçek var. Başarıdan başarıya koşan milli takımımızdaki bir çok sporcunun idolüdür. Bana göre voleybol denilince akla ilk gelen isimdir bir şeyler yapılacaksa da onun için yapılmalıdır popüler kültürün kölesi olmaya gerek yok."

"Bir tane vnl kazandık diye olanlara bak Sırbistan o zaman Tica'nın 57383739 tane heykelini dikmesi lazım. Biz biraz abartıyor muyuz acaba bu işi? Reklama mi döktük? Neslihan varken Vargas ne alaka mesela bir saçmalamasak mi? Çok saçma. Yıllardır milli takımda forma giyenler var."

"Çok saçma Vargas evet severiz ederiz ama bu kadarı çok abartı ve saçma neslihan varken ne alakaa hatta Vargas gelene kadar Hande Zehra meliha Ebrar bu isimler var ülke olarak saçma işler yapmayı seviyoruz"

"Objektif olan herkes bunun şu an yapılıyor olmasının inanılmaz cringe olduğunu bilir. Birileri kendi reklamını yapacak diye kimseyi kullanmasın ya keşke böyle şeyler TVF'nin iznine falan tabi olsa. Eda Erdem'in heykeliyle aynı gün olması da ayrı cringe kimse kusura bakmasın."

"Ne alaka ne saçma şey bu heykel olayı buna verilecek maliyet yerine zonguldağa bir salon yap Zonguldak ve çevre illerdeki gençlere voleybol tutkusu geliştirmek seçme yapıp takım kurup geliştirmek bunlar yapılması gerekirken yapılan saçmalıklara bak"

"Yıllardır canını dişine takıp emek veren diğer sporcularımıza da aynı değeri göstermiş olsaydınız bunu popüler kültür sevdasından değil de sporcu sevdasından yaptığınıza inanabilirdik. (Vargas sevgimiz sorgulanamaz ama eminim birçoğunuz Eda Erdem'i bile tanımıyodunuz Çaycuma'da)"

"Bu bir surec ve bu surecin bir cok temsilcisi var. Neslihan Demir’in heykeli dikilmiyor sa bu sadece Neslihan’in emegine yazik edildigiyle ilgili degil, tarihe saygisizliktir. Vargas da bize bu sene buyuk mutluluklar hediye etti ama “demir lady” bu sporda baska yere sahiptir."

Salepçiler kıskıvrak... Salepçiler kıskıvrak...

"Vargas milli takım katıklar oldu olmadı değil... ama alınan kupaları Vargas sayesinde gelmedi bu ülkeye, yıllardı bu forma için ter döken emek veren yeri gelince başarılı başarısız oldular ama bu onların yıllarca verdikler emeğe karşı yapılan bi saygısızlık."

"Gerçekten şaka gibi Vargas’ı severim ama heykeli dikilecek bir figür olmadığı çok net ortada Eda,Neslihan,Gözde daha onlarca idol voleybolcu var heykel dediğin şey hizmet etmiş bir figüre yapılmalı daha ilk yılında yapılmamalı"

"Neslihan varken kimsenin heykel dikmeye çalışmaması sonra sırf Edaya açılıyor diye herkese alakalı alakasız heykel dikme çalışma saçmalığı sıkıcı olmaya başladı"

"Yani hadi Neslihan gibi ya da pek sevmem ama o kadar emeği olan Gözde gibi oyuncularımız varken sırf popülaritesi var diye Vargas'a heykel ne alaka? O da diğer oyuncular gibi oynadı. Eda gibi kulüp zordayken yönetime karşı çıkıp şubeyi mi kapattirmadi? Yani anlamsız olmuş"

"Şunu yapacağınıza düzgün bi voleybol salonu falan açın, ücretsiz kurs falan verin de yeni voleybolcu kızlar yetişsin Zonguldak Çaycumayla Vargas'ın alakası ne"

HABER: Emre Sezer