Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Zonguldak Havalimanı Batı Karadeniz'de bulunan Zonguldak, Bartın ve Karabüklü vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için var. Zonguldak havalimanı vatandaş yeterli mi?

Zonguldak'ta, Bartın'da ve Karabük'te yaşayan vatandaşların bir kısmı Orta Karadeniz'den göç etmiştir. Her yaz ya çay ya fındık için Batı Karadeniz'den Orta Karadeniz'e yoğun  bir göç yaşanıyor. Bunun yanı sıra yaz mevsimde yoğunluklu olmak üzere senenin çoğu mevsiminde en çok gurbetçi vatandaşı bulunan Zonguldak'a binlerce Avrupalı Batı Karadenizli geliyor. 

BİZE YAKIŞMAYAN HAVALİMANI VAR

Uçakla yolculuk yapan vatandaşlar her yıl havalimanın yetersizliğinden yakınıyor ve çözüm bekliyor. Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak havalimanında sorun yaşayan ve çözüm bekleyen vatandaşlar için:

6 ay önce kayalıklardan atlamıştı, acı haberi geldi! 6 ay önce kayalıklardan atlamıştı, acı haberi geldi!

"Son 1, 2 yıldır çalışmalar yapılıyor. Şu anda içerisi inşaat halinde ve bitme noktasına geldi. Havalimanındaki bagaj bant bölümü ve gümrük bölümü var. Havalimanında dört gümrük memuru var; fakat uçaktan indikten sonraki alanda yağmurun altında, soğukta, karda, kışta, sıcak havanın altında yolcular eziyet çekiyor. Bu konuda çalışma yapılması gerekiyor. Yolcuların geçtiği güzergahın üzerine bir koruma yapılması yahut yeni bir tesis yapılması gerekiyor. Bakarız, geçeriz, idare ederiz ile olmaz. Çünkü burası gelir getiren bir tesis. Bazı küçük illerdeki havalimanları uluslararası düzeyde olurken en çok gurbetçiye sahip Zonguldak için halen daha 30, 40 yıl geriden gelen bir havalimanı Batı Karadeniz'e yakışmıyor. Gerçekten bölgenin insanına cevap veremeyen, o insanlara saygısızlık ve yok sayma noktasındayız. Ben bu kurumun ortağı değilim sadece sivil toplum kuruluşunun temsilcisiyim." şeklinde açıklama yaptı. 

Aybüke Ünal