Amerikan filmlerinde senaryo gereği ölümcül virüslerle mücadele edildiğini ve Maskeli insanların yaşantılarının konu edildiği filmleri görür kafamızda soru işaretleri oluşurdu. “Acaba böyle bir yaşam dünyaya gelir mi?” diye merak ederdik ve “Hadi canım sende” der, böyle bir yaşamın asla mümkün olmayacağı görüşünde birleşirdik.

Kozlu'da trafik kazası! Taraflar arasında arbede yaşandı Kozlu'da trafik kazası! Taraflar arasında arbede yaşandı

Senaryo gereği de olsa korku dolu bir film olması münasebetiyle ve insanların yayılan virüs yüzünden yok olduğunu görüp korktuğumuz ve etkisinde kaldığımız da olurdu. Sonuç ta Amerikan filmlerinin çok fazla hayal ürünü olduğunu ve bilim kurgudan öteye gidemeyeceğini düşünürdük.

Fakat hayaldi gerçek oldu.

Korktuğumuz başımıza geldi.

Maskeli yaşam başladı.

Uçaklar, Tanklar, Toplar, Füzeler, Bombalar Vs.. gibi en gelişmiş teknolojik silahlarla dünyanın başına bela olan küresel güçler gelinen noktada bir virüsle mücadele edememenin şokunu yaşıyor. Ekonomileri felç olmuş, binlerce vatandaşını kaybetmenin verdiği şaşkınlıkla ne yapacağını bilemez oldular.

Fakat şu bir gerçek ki, uzmanların yaptıkları kapsamlı araştırmalar ve değerlendirmelere göre bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, bu tür virüsler değişik şekilde dünyanın başına bela olmaya devam edecek ve insanlar da maskeli yaşamaya alışmak zorunda kalacak. İfadeler, görüşler, iddialar açıklamalar bu şekilde.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, geçmişte caddede-sokakta bir maske takan insanı gördüğümüzde tedirgin olur hastalık bulaşır korkusuyla yanından geçemezdik. Şimdi her taraf maskeli insanlarla dolup taşıyor. Galiba bu yaşantıya alışacağız. Allah sonumuzu hayırlı etsin, insanlık ne günlere kaldı…

FOTOĞRAFLAR KONUŞURSA

HABER: MUSTAFA EMEN