Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyYoksa;

SIRA SANA DA GE-LE-CEK!

Bakan Vedat Işıkhan, Zonguldak'ta yapılan toplantıya katıldı! Bakan Vedat Işıkhan, Zonguldak'ta yapılan toplantıya katıldı!
  • Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını Türkiye’de de giderek daha da etkisini gösterip vaka ve ölen sayısının artmasına vesile oluyor. Türkiye’de gündük vaka sayısı 30 binlerin altına inmezken günlük ölen sayısı her geçen gün artıyor.
  •  Covid-19 salgını dolayısıyla geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta bir dizi sokağı çıkma ve seyahat kısıtlamaları getirilmesinin ardından alınan tedbirlerin etkili olmasından sonra önlemler gevşetilerek kısıtlamalar kaldırılmıştı.
  • Ancak son bir aylık süreçte Zonguldak’ta vakalarda ciddi oranda artış yaşanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı’na ait HES uygulamasında ise vaka yoğunluk haritasında kent merkezi başta olmak üzere ilçe merkezleri yüksek ve çok yüksek riskli bölge olarak görülüyor.
  • Bir süre önce “İstanbul ne ise Zonguldak da odur… Durum ilk dalgadan da daha vahim” diyerek sürecin bu noktaya geleceğinin habercisi olan Atatürk Devlet hastanesi Başhekimi Hasan Tosun’dan sonra İMZA Gazetesi olarak biz de uyarıyoruz; Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uy… Yoksa; SIRA SANA DA GE-LE-CEK!