Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde faaliyet gösteren inşaat sektöründe, Bahadır Okyanus İnşaat alt taşeronu olan DUHA İnşaat çalışanları, son iki aydır maaş alamadıklarını dile belirtmişti. Olayda bahsi geçen Bahadır Okyanus İnşaat firması için mağdur 15 işçi içi tezkip metni yayımladı. 

TEZKİP METNİ:

Başkan Dökmeci; “Belediyemizin borcu, orta ölçekli iş insanının borcu kadar!” Başkan Dökmeci; “Belediyemizin borcu, orta ölçekli iş insanının borcu kadar!”

"Duha inşaat taşeron adı altında çalışan 15 işçi adına yapılan haberde Bahadır Okyanus firmasına özgü kurulan cümleler hatalıdır. Bahadır Okyanus firmasının alt taşeronu olan Duha inşaatın ana firmadan herhangi bir alacağı yoktur mağdur olan personelin Duha inşaattan alacağı vardır.Hiçbir işçi mağdur edilmeyecektir."

Basında Yansıyan Haber ve İşçilerin Tepkisi

İmza Gazetesi'nin konuya ilişkin yaptığı haber sonrasında, işçilerin yaşadığı mağduriyetler basına yansıdı. Ancak, haberde Bahadır Okyanus İnşaat'a atfedilen ifadelerin yanlış olduğunu savunan işçiler, DUHA İnşaat'ın Bahadır Okyanus İnşaat'tan herhangi bir alacağının olmadığını vurguluyorlar. İşçiler, yaşadıkları sorunun temelinde, DUHA İnşaat'tan alacakları olduğunu ve bu nedenle maaşlarını alamadıklarını belirtiyorlar.

Firma Açıklaması ve İşçilerin Geleceği

DUHA İnşaat yetkilileri, yapılan haberlerdeki yanlış ifadeleri düzeltirken, hiçbir işçinin mağdur edilmeyeceğini ve maaş ödemelerinin en kısa sürede gerçekleştirileceğini açıkladılar.

Aytaç Öztürk

Zonguldak Haberleri