Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)İl BaşkaDevrim Dural, A tipi Konuk Evi’nin İl Halk Kütüphanesi olarak kullanılmaya planlanılmasının yanlış bir karar olduğunu açıkladı.

Dural açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı... Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı...

“Milli Saray niteliğindeki Zonguldak Fener semtinde bulunan A Tipi Konuk Evi, Kültür Bakanlığı'na devredildi. Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün İl Halk Kütüphanesi olarak kullanmayı planladığı binanın kütüphaneye çevrilmesi son derece yanlış bir karardır. Zonguldakta kütüphane yapılacak başka bir yer bulunamamış mıdır? Sit alanı içinde yer alan,bünyesinde bulunan mobilyalar,ahşap aksamlar, avizeler ve değerli eşyalar koruma altında olup, çevresindeki tarihi ağaçlar da tescilli olan A Tipi Konukevinin yapılacak olan kütüphane dönüşümünde doğal yapısının bozulacağı nasıl öngörülemiyor?Zonguldak tarihine malolmuş,kültürel miras niteliğindeki bu yapılar için alacağınız kararı Zonguldaklılara sordunuz mu?Ben yaptım oldu zihniyetiyle almış olduğunuz bu kararı Cumhuriyet Halk Partisi olarak kabul etmiyoruz.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılması planlanan içinde İl Halk Kütüphanesini de barındıran Atatürk Kültür Merkezi şehrimize yakışır,otopark sorunu olmayan,kentimizin kültür ve sanat faaliyetlerinin daha ferah bir ortamda yapılabileceği modern bir bina şeklinde tasarlanıp,geniş bir alanda kurulmalıdır.

A tipi konuk evi, jeopark projesinin bir parçası olarak Zonguldak kültür turizmine kazandırılmalı ve müze olarak değerlendirilmelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Zonguldak Valisi Sayın  Osman HacıBektaşoğlu’na ve Belediye Başkanı Sayın Selim Alan’a bu konu ile ilgili çekincelerimizi iletmiştik. Zonguldak A tipi konuk evi için düşünülen düzenlemenin seçim öncesi bir oldu  bittiye getirilmemesi, doğal ve tarihi yapısının bozulmaması için yetkili mercileri sorumluluk almaya davet ediyoruz”dedi.

Emre Can Bayram