Zonguldak Genel Maden İşçiler Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)’dan kuradan çıkan 2 bin işçinin ne zaman işe başlayacağını açıkladı.

Zonguldak Genel Maden İşçiler Sendikası Başkanı Hakan Yeşil,”Önümüzde ki hafta da muayene olacaklarının bilgisi verildi. Süreç şimdi başladı. Önümüzde ki hafta hastaneden çalışabilir raporu alacaklar. Raporun ardından güvenlik soruşturması bu raporun ardından da 2024 birinci ay itibariyle iş başı yapmaları ön görülüyor”dedi.

Yeşil açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı... Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı...

“Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)’ya girecek olan 2 bin madenci arkadaşımızın kuraları çekildi. 1500 Zonguldak’ta 400 Bartın’da 100 kişi de Yenice’de. Geçen hafta ve bu hafta arkadaşlarımız Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK daire başkanlığında kurayı kazanan arkadaşlarımız işte ilen evrakları teslim ettiler. Önümüzde ki hafta da muayene olacaklarının bilgisi verildi. Süreç şimdi başladı. Önümüzde ki hafta hastaneden çalışabilir raporu alacaklar. Raporun ardından güvenlik soruşturması bu raporun ardından da 2024 birinci ay itibariyle iş başı yapmaları ön görülüyor”dedi.

Emre Can Bayram