Bunları yapana tek tek ceza kestiler! Bunları yapana tek tek ceza kestiler!

Kredi kartı kullananları ilgilendiren haber! Kredi kartlarına yönelik düzenleme beklentisi giderek artıyor. Düzenlemenin nasıl olacağı henüz netlik kazanmasa da finans çevreleri bazı alternatiflerin üzerinde duruyor. Taksit sınırlaması da konuşulan konular arasında. İşte masada yer alan tüm formüller...
Kredi kartına yönelik atılacak adımlar merakla takip ediliyor. Ekonomi yönetiminin kredi kartı harcamaları konusunda bir düzenleme getirmesi beklentiler arasında. Düzenlemenin detayları ve nasıl olacağı henüz netlik kazanmadı. Fakat finans çevreleri; alınacak önlemlerin zorunlu harcamalardan daha ziyade lüks tüketimi kısıtlamaya yönelik olması gerektiği yönünde bir görüşe sahip.
KREDİ KARTI KULLANAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR
NTV'de yer alan habere göre; kredi kartlarına dair düzenlemeye ilişkin ilk sinyal Enflasyon Raporu toplantısında Başkan Fatih Karahan'dan geldi ve "Kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.
Karahan birkaç fikirleri olduğunu, çalışmaların devam ettiğini, belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.
Kredi kartlarına dair düzenlemenin nasıl olacağı merak edilirken bu konu henüz bir netlik kazanmadı.
HANGİ ÖNLEMLER MASADA?
Gelebilecek bazı önlemler ise şöyle sıralanıyor:
Karta taksit uygulaması kaldırılabilir
Asgari ödeme tutarları artırılabilir
Kart limiti düşürülebilir
Kredi kartı faiz oranları artırılabilir
Karta taksit uygulaması kaldırılabilir
Asgari ödeme tutarları artırılabilir
Kart limiti düşürülebilir
Kredi kartı faiz oranları artırılabilir
Uzmanlar ise gelecek önlemlerin zorunlu harcamalardan daha çok lüks tüketimi kısıtlamaya yönelik olması gerektiğini belirtiyor.