Herkes çok sevmişti! Tepkiler yağıyor Herkes çok sevmişti! Tepkiler yağıyor

" width="560">
 
 
Kozlu köprülü kavşak skandalıyla ilgili son noktayı Karayolları 15. Bölge eski Müdürü Hüsamettin Özendi koydu.
 
- İMZA Gazetesinin sorularını cevaplayan Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, ilk projeyi zamanın Kozlu Belediye Başkanı ile Kaymakamın değiştirtmek için çaba gösterdiğini vurgulayarak, "Koskoca yol projesi basit hesaplarla yapılmaz. Çok basit düşündü yerel yöneticilerimiz, aşırı derecede basit düşündüler ve ben şok olmuştum o dönemde" dedi. 
 
- 6 ay boyunca ilk projeyi kabullendirmek için uğraştığını belirten Karayolları 15. Bölge eski Müdürü Hüsamettin Özendi, Kozlu Belediye Başkanı ile Kaymakamın ilk projeyi değiştirmek için gelinden geleni yaptığını vurguladı. İlk projenin yoldan 60 metre yukarı çıkacağını hatırlatan Özendi, "Işık olmayacaktı. Alttan döner kavşak düşündük. 6 ay boyunca projeyi kabullendirmek için defalarca toplantı yaptık. Her seferinde karşı çıktılar. 6 ay sonunda projeden vazgeçtik" dedi.
 
Karayolları 15. Bölge eski Müdürü Hüsamettin Özendi, "Bu projeler 100 yıllık projelerdir. Bu projede yöneticilerimiz aşırı basit düşündüler ve ben şok olmuştum. Genelde biz bürokratlar işin basitine kaçarız ama bu sefer tam tersini yaşadık" dedi.
 
 
"HER İŞE KARŞI ÇIKILDI"
Karayolları 15. Bölge eski Müdürü Hüsamettin Özendi, "Yapmaya çalıştığımız her işe karşı çıkıldı. 4 yıla yakın görev yaptım. Bana toprak döküm yeri göstermedi Zonguldak, ne valilik ne belediye gösterdi. Ben tünel yapıyorum tünelden çıkan toprağı dökecek yerim yok. Bana 130 km mesafe gösterdiler. Ben oraya kamyon göndersem 5 katı kadar zarar ederim. Normal inşaatlarda 5 ila 10 km olması gerekir bu mesafenin. Toprak döküm yeri bulamadık, taş ocağı bulamadık başka neler neler… Ali Kaban’dan sonra gelen Ahmet Çınar çöldeki bahar gibiydi, problemlerimizin çoğunu çözdü. 2 yıl boyunca Ali Kaban'la meledik resmen. Bir resmi kurum diğer resmi kuruma ceza yazıyor... Nedeni: iş yapıyor. Asfalt yapmamız engellendi, plentden ceza yedik plentlerimiz çalıştırılmadı… Ben daha ne diyeyim…  Bunların hepsini o zamanki siyasilerimize söyledik… O dönemlerde para sıkıntısı da yoktu her şeyimiz vardı ama Zonguldak’ta çalışamıyorduk" diyerek Vali Ali Kaban'ın kendilerini özellikle çalıştırmadığına vurgu yaptı.
 
 
"GEREKÇE OLARAK 'DÜKKANLARIN VE KAYMAKAMLIĞIN ÖNÜ KAPANIYOR' DEDİLER"
Karayolları 15. Bölge eski Müdürü Hüsamettin Özendi, "Kozlu kavşağı projesine engel oldular. Kozlu’daki köprü hasarlı bir köprüydü. Her an burada facia olabilir dediler. Bizim bu işe kalkışmamızın nedeni buydu. 4 ayda güzelde bir proje yaptırdım. Biz bir teşekkür bekliyorduk ama o zamanki belediye başkanı ve kaymakam yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar. Gerekçelerini sorduğumda; dükkânların önü kapanıyor diyorlar, kaymakamlık binasının önü kapanıyor, çok yüksek oluyormuş…  6 ay sonunda genel müdürümüz vazgeçti. Genel müdürden de bir ton fırça yedim. Burada yaşayan belediye başkanı olmaz diyor sen olur diyorsun. Nerede görülmüş bu? Sen gelip geçicisin burada onlar kalıcı… Haklısınız dedim boynumu büktüm. Ne yapabilirim" dedi.
 
 
"KAVGAMIZ 6 AY SÜRDÜ"
Toplantılarda kavgaların yaşanıp yaşanmadığnını sorulması üzerine Karayolları 15. Bölge eski Müdürü Hüsamettin Özendi, "Kavgamız bir kere iki kere değil, 6 ay sürdü. Defalarca proje değişti, defalarca toplantı oldu, tartışmalar oldu. Ben size 3 sene önce yaşadığım olayı anlattım… En sonunda ihale yapılmadan emekli oldum…" dedi.