Korana’ya karşı bolca balık tüketin

1 Eylül’den itibaren yasakların kalkmasından sonra “Vira Bismillah” diyerek denizlerde rızkını aramaya başlayan balıkçılar günümüze gelindiğinde her yer balık bolluğu ile şenlendi.

İlk günlerde boyu hayli küçük olan ve tanesi 7.5-10 lira arasında değişen fiyatlarla satılmaya başlayan palamut balığı yağmurun da yağmasıyla birlikte istenilen kıvama geldi ve 1 kilo ağırlığına ulaşarak tanesi  de 10 lira arasında değişen fiyatlarla satılmaya başladı.

Balığın bollaşması ile vatandaşlar da bolca balık yemenin zevkini yaşarken fiyatların biraz da inerek keselerine göre balık almanın hesaplarını yapıyor. Balıkçılar ise bolca çeşitlerin çoğalması ve balıkların daha da bollaşması ile fiyatların da aşağıya ineceğini ifade ediyor.

Zonguldak'ta genç kız intihar etti Zonguldak'ta genç kız intihar etti

Palamut’un yanı sıra istavrit 20-25 ve Mezgit ise büyüklüğüne göre 20-30 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Çinekop balığının ise önümüzdeki günlerde bollaşacağı ifade ediliyor.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, balıkhanelerde bolca görülen Palamut, istavrit ve mezgit vatandaşların iştahını kabartıyor ve uzmanlar da bu balıkların tam mevsimi olduğundan bolca tüketilmesini ve korana virüsüne karşı bağışıklığı kuvvetlendirdiğini bildiriyor.

Fotoğraflar konuşursa. Haber: Mustafa Emen