Zonguldak'ta emeklilerin Ziraat Bankası çilesi! Zonguldak'ta emeklilerin Ziraat Bankası çilesi!

Haberi DİNLEMEK"> İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye’nin en saygın hayır kurumunun görevden alınan Aydın Ergenç tarafından itibarsız hale getirildiği Zonguldak’ta Kızılay üzerine oynanan ayak oyunları devam ediyor. 

Serap Elibol başkanlığındaki yönetim ile kongreye gideceğini belirten Kızılay Genel Merkezinin baskılar sonucu bu kararından döndüğü ve yeni oluşumlar için Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan'ın gönlünü hoştutacak yeni arayışlara girdiği öğrenildi. Aydın Ergenç'i başkan yapan, Serap Alibol için de aracı olan Murat Uzun'un karışmaktan vazgeçtiği süreçte pazarlıkların kızıştığı öğrenildi. Başkan Alan'ın istediği kişinin Kızılay Zonguldak başkanı ve yönetiminde olacağı ifade edilirken ortam iyice gerildi.

İş Kur toplantı salonunda 19 Mart Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak olan Kızılay Zonguldak Şubesi kongresinde her geçen gün yeni entrikalar ortaya çıkıyor.  Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan'ın "Kızılay benden sorulur" sözünün ardından Kızılay Başkanı yapmak istediği Fatih Akça'nın listesinde FETÖ soruşturması geçirenlerin bulunması ve bunların listeden çıkarılmasının istenmesine rağmen çıkarılmamasıyla Kızılay Genel Merkez başka bir arayışa girmişti.  Başkan Selim Alan'ın Kadir Habipoğlu teklifinin de onay görmemesi üzerine iş insanı Kızılay eski yöneticisi Murat Uzun'un devreye girmesiyle Serap Elibol ismi üzerinde mutabık kalan Kızılay Genel Merkezi atama kararı verdi. 19 Mart tarihindeki kongreye de Serap Elibol başkanlığındaki tek listeyle gitmeye kesin gözüyle bakılırken dün itibariyle Kızılay Genel Merkezinin bu kararından vazgeçtiği öğrenildi.  Başka isim bulunması konusunda ve yönetimde Başkan Selim Alan'ın istediği isimlerin yer alması konusunda görüş belirtilmesi üzerine arayışa girilirken 335 kişinin oy kullanacağı seçimde 170 üyesi bulunan Dr. Bünyamin Altundal'a gözler çevrildi. Eski başkanlardan Nihat Aygün'ün de seçim sürecine dahil olduğu öğrenilirken hala daha başkan belirlenemedi.  PEYNİRCİDEN BİNLERCE EKMEK! Öte yandan Aydın Ergenç dönemiyle ilgili iddialar havalarda uçuşuyor. Fırın yerine peynirciden 5 bin ekmek alındığı, Kızılay mülkünde kalanların çoğundan kira alınmadığı iddia edildi.    ZONGULDAK GERİLİYOR, KIZILAY YIPRANIYOR! Türkiye'nin en saygın hayır kurumu olan Kızılay üzerinde oynanan oyunlar Zonguldak'ı gererken Kızılay'ı da yıpratmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Selim Alan'ın Kızılay doktorluğu yaptığı için Kızılay Başkanlığını belirleme yetkisini kendisinde görüp, kendi belediye meclis üyesi Murat Uzun ile yaşadığı polemiğin geldiği nokta herkesi geriyor.  Öte yandan Aydın Ergenç'in kendi dönemiyle ilgili olası yolsuzlukların üzerine gitmeyecek bir başkan ve yönetimi getirme çabasıyla birilerini tetikçi olarak kullanması da Kızılay'a zarar veriyor.