Ahmet Kızılyar’dan acı haber! Ahmet Kızılyar’dan acı haber!

Padişah, vezirini imtihan etmek istemiş: "Öyle bir durum 
yaratacaksın ki, özrün kabahatinden büyük olsun" demiş.
Bunun üzerine vezir, zamanını kollamış, padişahın arkasından yaklaşarak ona bir çimdik atmış.
Padişah, hışımla geri dönüp, "Bre gafil bu ne iş?" diye onu haşlayınca, cevabı yapıştırmış:
"Kusura bakmayın padişahım. Sizi Hanım Sultan sandım."
Böylece, "özrü kabahatinden büyük" bir durum ortaya çıkmış ve vezir, padişahın takdirine mazhar olmuş.
 Şimdi gelelim tüm tepkileri üzerine çeken ama buna aldırış etmeyen, hatta yağ gibi su üstüne çıkıp, kendisini eleştirenleri akılsızla suçlayan, Genel evi koruma altına alınmadığına içerleyen, Kız Meslek Lisesini de aynı kefeye koyan Pusulası şaşmış Arızanın o çirkef yazısından sonra utanmadan, arlanmadan bir gün sonra 
"Zonguldak’ta 1910 yılında Rumlar tarafından işletilmeye başlayan Genelev, Zonguldak Valiliği tarafından 18 Eylül 2017 tarihinde kapatıldı. 
Gelelim asıl meseleye: 
Zonguldak’ta yeni hastane mevcut yerine yapılmasın diye ortalığı yıktık. 
Dönemin Milletvekili Hüseyin Özbakır ile kavga ettik. 
Biz “Hastane Gökgöl Tüneli’nin karşısına yapılsın”, “İnsan Gücü Eğitim’in oraya yapılsın” derken, Şahinaz’ın çocukları “Kıvırcıklar orada arsa aldı. Arsaları değerlensin diye hastane yapılmasını istiyorlar. Ali Rıza Tığ da bunların sözcüsü oldu” diye haberler yaptırdılar. 
Oysa Gökgöl’ün karşısındaki Elvanpazarcık sınırları içindeki yer, orman arazisi idi. 
Kimsenin yer alması, rant yaratması mümkün değildi. 
Bakın şimdi o milletvekili de yok, Şahinaz’ın çocukları da yok. 
Ama ortada kocaman bir sorun var. 
Hastane, mevcut yerine yapıldı. 
Altına sadece 200 araçlık otopark sığdı. 
Çünkü daha aşağıya inilemiyor. 
Demiryolu tüneli geçiyor. 
Yapılan otopark, hekimlere bile yetmiyor. 
Hastanenin mevcut yerine yapılmasına yeterince karşı çıkmayanlar, şimdi bölgede yapılacak düzenlemeye karşı çıkıyorlar. 
Herkesin görüşüne sonsuz saygım var. 
Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün tescil gerekçesinde “bahse konu taşınmazın inşa edildiği dönemden günümüze kadar Zonguldak ilinde yaşayan kadınların mesleki ve teknik eğitimlerinin sağlanmasında hizmet sunarak yapının hatıra değerine haiz olduğu kanaatine varıldığından…” deniliyor. 
Ben de bu kararı “Zonguldak Valiliği tarafından 18 Eylül 2017 tarihinde kapatılan Zonguldak Genelevi’nin 1910 yılında açıldığı tahmin ediliyor. Kız Meslek Lisesi’nin korunma kararı alınırken kayda geçen ‘mesleki ve teknik eğitimlerinin sağlanmasında hizmet sunarak yapının hatıra değerine haiz olduğu kanaatine varıldığından’ ifadesi, Zonguldak Genelevi için geçerli değil mi?” şeklinde yorumladım. 
“Yapının hatıra değerine haiz olduğu kanaatine varıldığından” ifadesinden yola çıkarak “hatıra değerinden tarihi eser çıkartmanın” zorlama olacağını vurgulamak istedim. 
Ancak Kız Meslek Lisesi’nin yıkılmasına karşı çıkan kesim; bu olayı, Kız Meslek Lisesi ile Genelev kıyaslaması şeklinde algıladı. 
Herkes istediğini düşünmekte, söylemekte özgür. " 
Gibi saçma sapan ve Genel evi ile Kız Meslek Lisesi ni aynı kefeye koyan aklı kıt ve Pusulası şaşmış kişiye böyle saçma mazereti için, ancak "özrü, kabahatinden büyük" değerlendirmesini yapabiliriz.
Hatta Genel evin metruk binasının hala yerinde olduğunu hatırlatır ve illa Genel evi çalıştırmak gibi bir düşünceye sahip ise arkasındaki siyasi gücü de alarak oraya ister sarışın, ister esmer bayanları doldurup çok özlemini çektiği Karhanecilik işletmeciliğini yapmasını öneririz !