Yıllar önce böyle bir dilekçe yazarak, o dönem bu konseyi yürütenlerin ciddiyetine de inanarak, konseyin gazete ilanl...

 

Yıllar önce böyle bir dilekçe yazarak, o dönem bu konseyi yürütenlerin ciddiyetine de inanarak, konseyin gazete ilanlarına göre: “kent için bir düşünceniz varsa gelin bizimle paylaşın.” Diye yapmış olduğu çağrıya istinaden elimde ne kadar çözüm önerisi varsa toparladım ve belirtilen salonda yerimi aldım, içimde bir heyecan ve programın başlamasını bekliyorum, bütün cahil cesaretimi toplayarak divan başkanlığından söz isteyeceğim ve konseyin belirttiği gibi katkı yapacağımı umuyordum. Oturum başladı, klasik protokol konuşmaları, havanda su dövme misali gereksiz iltifatlar, kentin hiç görmediği ama kâğıt üzerinde yazılanlara bakılırsa bir uzaya gitmediğimiz kalmış, aman efendim neler yapılmış veya planlanmış da kimsenin haberi olmamış, falan filan. Toplantı o kadar sıradanlaştı ki bir an kendime orada tokat bile atasım geldi; “Sen kimsin, kendini ne sanıyorsun, işini gücünü bırakıp neyine güvenerek böyle bir güzide(!) toplantıda söz hakkı isteyip çözüm önerisi sunacaksın? Hadi oradan.” Bile diyesim geldi. Bütün bunları niye anlatıyorum? Şunun için: 40 yıldır bu kentte yaşıyorum kent konseyinin nerede ve ne yaptığını bilmiyorum, mutlaka bir şeyler yapılıyordur ama demek ki yeterli değil ki ben görememişim, örneğin Kars’ta kent konseyi binasını gidin görün, hiçbir şey yapmasalar bile kente giden, binanın heybetinden nelerin yapılabileceği konusunda bir algı oluşuyor.  

Yakında bu kentte Kent Konseyi seçimi yapılacak, medyadan izlediğim kadarıyla aday olanların hepsini tanıyorum, medeni cesaretleri için teşekkür ediyorum. Adaylar arasında diğer adaylarla ve Prof. Şenol Hakan Kutoğlu  ile yakınlığım veya uzaklığım aynıdır, ancak herkes vicdanının sesini bir dinlesin. Paraya, şana ve şöhrete hiç ihtiyacı olmayan, mevki ve makamların en iyisinde bulunan Sayın Prof. Şenol Hakan Kutoğlu eğer : “Ben Kent Konseyine adayım” diyorsa bu kenti seven ve düşünen diğer adaylar bu kentin geleceği için adaylıktan çekilsin, bu benim fikrim katılmayanlar olabilir, ama ben aday olsaydım bu koşullarda çekilirdim, diğerleri bu görevi yapamaz demiyorum, onlarda bu kent sevdalısıdırlar ve çok iyi şeylere imza atmışlardır, bunu inkâr etmiyoruz ama bu kent için artık bir şeyleri yapabileceklerin iş ve siyaset sahnesine çıkmaları elzemdir, her alanda kan kaybediyoruz, bırakalım bir şeyler artık ehlinin eline geçsin, bu da bir hizmettir.   

Sözün özü: Adaylar ve Zonguldak kamuoyu bu sayın profesörün çalışmalarına bir baksınlar, nelerle uğraştığını bir görsünler zaten benimle aynı noktaya gelecekler, tekrar ediyorum: Benim kimseden bir beklentim yok, kimseye iltifat edecek yaşta da değilim, bu kentte yaşıyorum, bu nedenle yapılacak güzel şeyleri alkışlarım, eleştirdiğimi de eleştiririm, kimseden korkum yok. Sayın Prof. Şenol Hakan Kutoğlu Kent Konseyi için iyi bir fırsattır. Nokta.