Yılmaz Erdoğan'ın "Kelebeğin Rüyası" adlı filmine arkadaşı Muzaffer Tayyip ile hayatı konu olan Rüştü Onur'un 3 Ağustos 1920 doğum günüdür. 

Rüştü Onur, 3 Ağustos 1920 doğumlu. Şair, 2 Aralık 1942'de yani sadece 22 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. 

Rüştü Onur hep arkadaşı Muzaffer Tayyip Uslu'yla anılırdı. Zonguldaklı iki şair olarak bilinen şairler Mehmet Çelikel Lisesi'nden Behçet Necatigil'in öğrencisi olarak eğitim gördüler. Rüştü ve Muzaffer Tayyip, Behçe Necatigil ile bağlarını hiç koparmadı. Dönemin edebiyat dergilerinde, özellikle de Varlık Dergisi'nde şiirleri yayımlanan Onur ile Uslu, Behçet Necatigil'in yanı sıra Salâh Birsel, Necati Cumalı, Oktay Rifat, Melih Cevdet ve Samim Kocagöz ile de 'şiir' arkadaşıydılar ve sık sık mektuplaşırlardı.

Genç yaşına rağmen kaleminin kuvvetinden doğan bu yetenek onun adını şair olarak tarihe kazıdı. Genç yaşta vefat eden Onur'un hayatı Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin içinde yer aldığı Erdoğan'ın yönettiği "Kelebeğin Rüyası" adlı biyografi filmine konu oldu. 

Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak

Genç yaşında vefat eden Zonguldaklı şair Rüştü Onur'u rahmetle ve saygıyla anıyoruz.