DEVA Partisi Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı’nın düzenlediği program kapsamında Eski Devlet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf, 5 Temmuz 2021 tarihinde Zonguldak’a gelerek Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Hakan Yeşil ile görüştü.

GMİS ziyaretinde Kavaf’a; Petrol İş Sendikası Eski Başkanı ve DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar, Bölge Koordinatörü ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Essum Aslan, İl Başkanı Fatih Keleş ile partinin il ve ilçe teşkilatları eşlik etti.

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir hazır bulundu.

Eski Devlet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf; "Partimizin tarım politikalarıyla ilgili yaklaşık 3 hafta önce bir eylem planı açıklandı. Önümüzdeki günlerde de sosyal politikalar ile ilgili eylem planımızı hazırlayacağız. Sosyal politikalar kapsamı içerisine giren kesimlerle ilgili politikalarımızı açıklayacağız. İşçilerimiz de bu gruplardan biri. Onun öncesinde sendikalarımızı ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istedik" dedi.

Petrol-İş Sendikası Eski Başkanı ve DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar'da, "Emeğin Başkenti’nde olmaktan çok keyif aldığımı ifade etmek isterim. Biz geçmiş emek savunucusu olarak sevgili başkanımla da TÜRK-İŞ bünyesinde çok güzel çalışmalara imza attık. Genel Maden-İş denilince tabii çok önemli bir yeri var. Sosyal politikaların eylem planını açıklamadan önce ilk olarak Genel Maden-İş Sendikamızın görüşlerini, onların kanaatlerini, bize katacaklarını öğrenelim istedik. Bundan sonrasında da diğer sendikalara gideceğiz. Asıl amacımız 2009’dan beri hayata geçirilmemiş Ekonomik Sosyal Konseyin bir an önce hayata geçirilmesi, sorunlara ortak çare bulma anlayışıdır" dedi. GMİS Genel Başkanı  Hakan Yeşil de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklarına teşekkür etti. Hakan Yeşil, "Sizlerin izlediğiniz politikaları yakinen takip ediyoruz. Daha önce arkadaşlarınız birçok kez geldiler, istişare yaptık.  İşçi açıklarıyla ilgili birçok sıkıntımızı arkadaşlarımıza ilettik. Onlar da çalışma yapıyorlar. Bu çalışmalar doğrultusunda sizlerin izlediğiniz politikalara biz de destek veriyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Dış ticarette büyük değişim! Zonguldak'ın hacmi ne oldu? Dış ticarette büyük değişim! Zonguldak'ın hacmi ne oldu?

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil; Eski Bakan ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf ile Ali Ufuk Yaşar’a, Essum Aslan’a, İlhan Aktaş’a birer madenci heykeli takdim etti.