Evet hem de çok yakından tanıyorum, sizin, bizim gibi birisi, yani insan görünüşlü ama insan mı? İşte bu tartışılır.

Evet hem de çok yakından tanıyorum, sizin, bizim gibi birisi, yani insan görünüşlü ama insan mı? İşte bu tartışılır.

Bir insana katil demek için çok iddialı olmak lazım, sonuçta büyük bir ithamda bulunuyorsunuz, ya yanılıyorsanız? Bunun telafisi zor, ama ben ispatlı, şahitli olarak sebep olanlara katil diyorum, bu olaya sebep olmayanların gocunmasına gerek yok.

Sevgili okurlarımız bir insanın katil olması için başka bir insanı öldürmesi gerekmez ki, hayvanı öldürür, çevreyi öldürür, vandallık yaparak tarihi öldürür, kısacası sadece insan öldürmekle katil olunmaz ki.

Tamam kısa kesiyorum. Ben Zonguldak-İnağzı mahallesinde oturuyorum, daha düne kadar mükemmel bir sahilimiz ve kumsalımız vardı. Önce bir sahil yolu yapacağız diye güzel anıların saklandığı sahili bir güzel becerdiler, sonra pardon dediler, tabi bu arada müteahhit olacak heriflerin tam olarak takibini yapamayan devletimiz, haksız ödemeler yaparak tabir caiz ise paramızla hep birlikte güzelim sahilin içine ettiler: Sahil mahvolunca madenciler de sahipsiz sahile ocaktan çıkan taş ve molozlarını dökmeye başladılar, bu durum birilerinin dikkatini çekmiş olacak ki; polisi, askeri ve zabıtası top yekün gariban madencilerin üzerine hücum ettiler ve  ağır para cezaları yaptılar, haklıydılar güzelim sahile dökülen uygunsuz malzemeler kötü görüntü oluşturuyordu ve vatandaşta bu olaylara olumlu yönde destek verdi ve devletinin yanında yer aldı.

Şimdi katile soruyorum: Tünellerden çıkan taş postasını ki; milyonlarca ton postadan bahsediyoruz, nasıl bir anlaşma ile İnağzı sahiline doldurdunuz veya doldurulmasına göz yumdunuz, eğer bu taş postası dökülecekti ise gariban madencilerin suçu neydi, yada şöyle soralım: bu taş postasının dökülmesi ve yarattığı kötü görüntüye sebep olanlara katil demeyelim de ne diyelim? Acaba bu  kentte Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilileri yok mu, sahil güvenliğinden sorumlu bir birim yok mu,  belediyeyi hiç sormuyorum, ha bu arada sayın belediye yetkililerine hatırlatmamada fayda var: Vatandaş bu posta dökme işinde bir çapanoğlu olduğu görüşünde benden söylemesi, belki de yoktur ama görünen köy kılavuz istemez, benim gördüğüm İnağzı sahilinde dönüşü olmayan bir katliam gerçekleşti, bir duyum daha var : Güya müteahhit daha sonra bu postayı kaldıracakmış? İnandıysam arab olayım , bu  koca bir aldatmaca. Kısacası güzelim sahilimiz göz göre göre öldü başımız sağ olsun,  ama en azından katili biliyoruz.