Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan, kuyu kebabı, televizyon programında tüm tüm Türkiye'ye tanıtılacak.

Geçmişi 300 yıl öncesine dayanan ve padişah yiyeceği olarak bilinen Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan kuyu kebabı, hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle çıra ve süt kuzusu ile birlikte üretim yöntemi ve kuyunun hazırlanış şekli sebebiyle Türkiye’deki diğer kuyu kebaplarından lezzet ve yapılışı farklı olan coğrafi işaretli ürünleri arasındaki Kastamonu kuyu kebabı, rağbet görmesi üzerine TRT ekranlarından tanıtımı yapılacak. Pişirilme tekniği ve süt kuzusunun kullanımı kadar ustalığının da büyük önem taşıdığı Kastamonu kuyu kebabı, damak tadına düşkün olanlar için sofraları süslemeye devam ediyor. Bu çerçevede Kastamonu’da kuyu kebabı ustası Serkan Eren tarafından Kastamonu kuyu kebabının özellikleri, yapılı, hazırlanışı ve kebaba dair tüm detaylar kayda alındı.

Kastamonu'nun tescilli lezzetleri televizyonda!

Kuyu kebabını Türkiye'de yaşayan tüm insanlara tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden kuyu kebabı ustası Serkan Eren, “Kastamonu kuyu kebabını tanıttık. En güzel şekilde kebabın inceliklerini ve tüm aşamalarını anlattık. Kastamonu’yu en güzel şekilde tanıtmaya ve yöresel yemeğimizin Türkiye’nin her yerinden müşteri almak için ve hizmet vermek için en güzel şekilde tanıtımlarını sürdürüyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız ve isteğimiz bizden sonra gelecek nesillere bunu en güzel şekilde aktarmak ve yeni ustalar, yeni jenerasyonlar oluşturmak. Bizim, kültürel yemeğimiz olan kuyu kebabı kaybolmaması için gereken çalışmaları ve tanıtımları bundan sonra da yapacağız. Bu çerçevede Kastamonu Üniversitesi Gastronomi Bölümü ile de bir istişareye girip kuyu kebabını geliştirmeye çalışacağız. Ayrıca bu tür tanıtım ve programlar sayesinde de kuyu kebabının daha geniş kitlelere tanıtılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Kastamonu mutfağı olarak geniş bir ürün çeşidine sahibiz” dedi.

Cezaevi Firarisi Uyuşturucuyla Yakalandı! Cezaevi Firarisi Uyuşturucuyla Yakalandı!

Kastamonu'nun tescilli lezzetleri televizyonda! (2)

Kastamonu kuyu kebabını diğer kebaplardan ayıran en başlı özelliğinin süt kuzusundan yapılmasının olduğunu söyleyen kebap ustası Serkan Eren, “Kuyumuzda çıra kullanıyoruz. Kuyuların yapımı çok önemli, özel teknikler kullanılarak kuyularımızı yaptırıyoruz. Süt kuzusu ile yapılması, kebabımızın doğal olması ve hiçbir şekilde marine olmaması, bir baharat veyahut tuz hiçbir şekilde kullanılmıyor kebabımızda. Tamamen kuzunun kendi aroması ile yenilebiliyor. Ben de bu kuyuları yapan kişi olarak elimizden geldiği kadar nasıl yapıldığını anlatarak destek olmaya gayret ettik. Kuyu nasıl yapılır, nasıl örülür, nasıl pişer bunları elimizden geldikçe anlattık. Kuyu kebabını herkes yapamaz. Yapımı gayet zor bir şeydir. Önemli olan tuğlası ve örüm şeklidir. Yani doğru dürüst örülmezse kebap olmaz, hatta pişmez" diye konuştu.