Karadeniz'in en batısı olan, Küre Dağları'nın gölgesinde bulunan, yeşil ile mavinin kombinasyonun göz doldurduğu şehir Kastamonu...

Karadeniz'in en batısında bulanan Kastamonu sakin çevresi, masmavi denizleriyle yerli ve yabancı turisti çezbederek kendine çekmeyi başarıyor. 

Kastamonu hem kültürel mirası hem de doğal güzellikleriyle gidenin dönmek istemediği bir masal dünyasını anımsatıyor. Mutfağının da meşhur lezzetlerle dolu olduğu Kastamonu gastronominin en önemli şehirleri arasında da yer alıyor.

ABANA PLAJI

Kastamonu Abana'da bulunan doğal plaj olan Abana Plajı, şehrin merkezine 100 km uzaklıkta ve sahili yaklaşık 2 km uzunluğa ve 50 metre genişliğe sahiptir. Plaj ücretsiz plajlardan biridir. Masmavi denizi, temiz havası ve duru güzelliğiyle dikkat çeken plajın denizi kumla kaplıdır. Abana Plajında ihtiyaç olan her şey mevcuttur. Tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, yeme-içmek için yerler vardır. Ayrıca plaja girerken hiçbir ücret talep edilmiyor.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir

GİNOLU PLAJI

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde bulunan Ginolu Koyu Plajı, şehir merkezine103 km, ilçe merkezine ise 6 km uzaklıktadır. Karadeniz'in tüm yeşilliklerinin mavi tonlarıyla harmanlayan plaj görenleri büyülüyor. Doğal koyun 250 metre uzunluğa sahip sahili vardır. Plajın tabanı çakıl taşları ve kumla karışıktır. Denize girenlerin dikkat etmesi yaralanmaların önüne geçilmesi için deniz ayakkabısı giymesi gerekir. Denizin sığ oluşu çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.  Deniz 30-40 metre sonra derinleşiyor. Plaja girerken hiçbir ücretsiz talep edilmiyor. Yeme ve içme için mekanlar mevcuttur. Plajda şemsiye, şezlong, soyunma kabini bulunmuyor. Bu yüzden gidenlerin yanında ihtiyaç duyacakları malzemelerle gitmesi önemlidir. El değmemiş plajda liman ve sahil mevcuttur.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir1

HACIVELİ PLAJI

Kastamonu’nun Abana ilçesinde Hacıveli Köyü’nde bulunan Hacıveli Plajı, şehir merkezine yaklaşık 103 km, ilçe merkezine ise 9,4 km uzaklıktadır. Plaj ücretsiz plajlardan biridir. Şahsi araçlara ve toplu taşıma ile sahile ulaşmak mümkündür. Plaj 500 metre uzunluğa ve 50 metre genişliğindedir. Hacıveli Plajı çakıl ve kumdan oluşmaktadır.  Kum ve çakıl taşından oluşan denizin zemini ayaklara zarar verecebileceğinden deniz ayakkabısı giymek gereklidir. Denize aniden girilse de sığ bir kıta sahanlığına sahip plajda yüzmek daha kolaydır. Sığ olan deniz yüzme bilmeyenler ve çocuklar için rahat yüzülecek bir ortam oluşturuyor. Hacıveli Plajı'nda tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, yeme-içme için mekanlar bulunuyor. 

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir2

ÖZLÜCE PLAJI

 Kastamonu Özlüce plajı Türkiye'nin tek limana sahip köydür. Özlüce plajı adını bulunduğu köyden almaktadır. Köyün kendine ait plajı vardır. Plajın bulunduğu köy şehrin merkezine yaklaşık 106 km uzaklıktadır. Plaj sessizliği ve sakinliği seven ve doğayla içiçe olmak isteyenlerin tercih edebileceği bir yerdir. Bu plaj diğer plajlar gibi kumla kaplı değildir. Daha çok çakılla kaplı olan bu plaja giderken deniz ayakkabısı kullanmanız gerekir.doğal bir plaj olan Özlüce plajı çok talep görse de oraya giderken şemsiye,şezlong ve yiyecek-içecek gibi ihtiyaç duyulacak şeyleri yanında getirmelisiniz. Plaja girerken hiçbir ücret talep edilmez.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir3

BOYRANALTI PLAJI

Boyranaltı plajı Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bir doğal plajdır. Şehir merkezine 93 km uzaklıkta olan Boyranaltı plajı temiz ve berrak deniziyle dikkat çekerken denize girenlerin suyun derinliğine dikkat etmesi gerekir. Deniz ilk girildiğinde derin olduğundan çocuklar ve yüzme bilmeyenlerin dikkat etmesi gerekir. Şahsi aracınızla yahut toplu taşımayı kullanarak plajı ulaşabilirsiniz. Plajda şezlong, şemsiye, tuvalet, yiyecek-içecek ihtiyacını karşılayabilirmeniz için kafeteryalar bulunmaktadır. Plaja girmek ücretsizdir.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir4

CİDE HALK PLAJI

Cide halk plajı Kastamonu Cide İlçesi'nde bulunan bir plajdır. Şehrin merkezine uzaklığı 135 km olan Cide plajı hafta sonları kalabalık olmasıyla biliniyor. Karadeniz'in diğer dalgalı denizleri gibi Cide plajı da hem dalgalı hem derindir.Bu yüzden denize gelecek olanların değerini dikkat etmesi gerekir. Deniz yüzme bilmeyenlerin ve çocukların rahat yüzebileceği bir orta oluşturmuyor.plaja girerken hiçbir bilet talep edilmiyor. Plajda şezlong, şemsiye duş, kafeterya, tuvalet gibi ihtiyacınız olan her şey mevcuttur.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir5

İLİŞİ PLAJI

Kastamonu'nun bozkurt İlçesi'nde bulunan İlişi plajı şehir merkezinden 103 km uzaklıktadır. Plaja ulaşım şahsi araçlarla ve toplu taşımayla sağlamaktadır. Plaj tabanı kumdan oluşmaktadır. Denizin derinliği çok olmadığından çocuklar ve yüzme bilmeyenler için yüzmek uygundur. Plaja girerken hiçbir ücret ödenmez. Kafeterya, şezlong, şemsiye, duş, tuvalet gibi ihtiyaç duyabileceğiniz her şey plajda mevcuttur.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir6

GİDEROS KOYU

Gideros Koyu Kastamonu'nun cide ilçesinde bulunan ve ilk yerleşim yeri olduğu düşünülen koyun M.Ö 3500 yıllarında Amazonlar tarafından yapıldığı düşünülüyor. Plaj şehrin merkezine 148 km uzaklıktadır ve bulunduğu Cide İlçesi'ne de 12 km uzaklıktadır. Sessiz, sakin ve daha çok kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri olan plaj masmavi denizi ile dikkat çekiyor. Koyun bulunduğu ortamda konaklamak için otellerde mevcuttur. Plaja girerken hiçbir ücret ödenmemektedir. Koyun çevresinde duş, tuvalet, şezlong, şemsiye, kafeterya ve otopark mevcuttur.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir7

GÖKÇEKALE PLAJI

Kastamonu Cide İlçesi'nde bulunan Gökçekale plajı masmavi denizi ile yerli yabancı turistin dikkatini çekiyor. Plajı tabanı Çakıl taşları ile dolu olduğu için deniz ayakkabısı giymek öneriliyor. Plaj şehrin merkezine 25 km uzaklıktadır. Plaja girerken hiçbir ücret ödenmemektedir. Ancak plajda şezlong, şemsiye, tuvalet, duş ve kafeterya gibi olanaklar yoktur. Bu yüzden gidecek olanların hazırlıklı olarak gitmeleri önemlidir.

kastamonu2nun en güzel plajları nerelerdir8

GEBEŞ PLAJI

Kastamonu Cide ilçesinde bulunan gebeş plajı ailelerin de tercih ettiği bir plajdır. Gebeş plajı şehrin merkezine 9,5 km uzaklıktadır. Plaj ismini bulunduğu köyden gebeş köyünden almıştır. Plajı çevresinde mangal yapma alanları ve kamelyalar bulunmaktadır. Fakat duş, tuvalet, şezlong, soyunma kabini, kafeterya gibi yerler bulunmamaktadır. Plaja girerken hiçbir ücret ödememektedir.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir9

ÇAMALTI KÖYÜ PLAJI

Kastamonu Cide ilçesinde bulunan adını da bulunduğu köyden alan Çamaltı köyü plajı şehrin merkezine 28 km uzaklıktadır. Bu doğal oluşunu plaja daha çok kamp yapanlar gitmektedir. Sessizliği ve sakinliği sevenlerin tercih ettiği bir plajdır. Plaja girerken hiçbir ücret talep edilmemektedir. Fakat plajın bulunduğu bölgede şemsiye, şezlong, kafeterya, duş, tuvalet gibi yerler bulunmamaktadır. Denizin dibi çakılla dolu olduğundan deniz ayakkabısı giymek gerekebilir.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir10

ŞEHRİBAN PLAJI

Kastamonu Cide ilçesi'ne bağlı Şehriban plajı şehrin merkezine 18 km uzaklıktadır. Diğer plajların aksine Şehriban plajı çok bilinmemektedir. Daha çok yöre halkının bildiği bu plaj temiz ve berrak deniz ile dikkat çekiyor. Plaj tabanı çakıl taşları ile doludur. Bu yüzden denize girerken deniz ayakkabısı kullanmak gerekebilir. Plaja girişlerde hiçbir ücret talep edilmemektedir. Plajda şezlong, şemsiye, tuvalet, duş, kafeterya gibi yerler bulunmamaktadır.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir11

ERSE PLAJI

Kastamonu'nun Cide ilçesine bağlı İlyasbey köyünde bulunan Erse plajı şehrin merkezine 58 km uzaklıktadır. Plaja girerken hiçbir ücret talep edilmemektedir. Erse plajı olduğundan çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Diğer plajının aksine Erse plajı da çok bilinmemektedir. Plaja girerken hiçbir ücret talep edilmemektedir. Ancak plajda şemsiye, şezlong, duş, tuvalet, kafeterya gibi yerler yoktur.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir12

ÇAYYAKA MİAMİ BEACH

Kastamonu cide İlçesi'nde bulunan Çayyaka Miami Beach ücretli plajlardan biridir. Plaj Cide ilçesi'ne 40 km uzaklıktadır. Denizin tabanı Çakıl taşları ile kaplı olduğundan deniz ayakkabısı giymek gerekebilir. Plaja girişlerde ücret talep edilmemektedir. İçerisinde restoran bulunan plajda yemek-içmek mümkündür. Plajda şemsiye, şezlong, duş, soyunma kabini yoktur. 

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir13

Ücretsiz girişi olan plajda şemsiye ve şezlong kiralama, duş gibi olanaklar yoktur. Bu nedenle plaja hazırlıklı bir şekilde gelmelisiniz. Restoran, tuvalet, soyunma kabini, konaklama yerleri, kamp yerleri imkanı vardır.

ABANA BEACH CLUB

Kastamonu abana İlçesi'nde bulunan Abana Beach club şehrin merkezine 102 km uzaklıktadır. Plajın içerisinde şezlong, şemsiye, soyunma kabini, restorantlar, tuvalet mevcuttur. Plaja girerken hiçbir ücret talep edilmemektedir; ancak plajda yararlanacağınız şeyler ve etkinlikler ücretlidir.

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir 14

ZEYTİN BEACH CLUB

Kastamonu Çatalzeytin İlçesi'nde bulunan Zeytin Beach Club Doğanlar Köyü'ne bağlıdır. Şehir merkezine 102 km uzaklıkta bulunan plaja girişler ücretsizdir. Ancak içerideki etkinlikler ücretlidir. Plajda şemsiye, şezlong, duş, tuvalet, büfe gibi yerler bulunmaktadır. Denizin suyu olmasından dolayı çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Zonguldak ve Kastamonu Hafız öğrenciler finalde yarıştı Zonguldak ve Kastamonu Hafız öğrenciler finalde yarıştı

kastamonu'nun en güzel plajları nerelerdir15