Kastamonu ve çevresindeki ilçelerde yaşayan vatandaşlar için önemli bir duyuru yapıldı. Enerji sağlayıcı kurumun resmi bildirisine göre, bölgede planlanan bakım ve onarım faaliyetleri nedeniyle 8 Kasım’da elektrik kesintisi uygulanacak. İşte kesintinin ayrıntıları ve bu süreçte dikkat edilmesi gerekenler.

Kastamonu’nun enerji altyapısını güçlendirmek ve olası arızaları önlemek amacıyla yapılacak olan planlı bakım çalışmaları, belirli ilçe ve mahallelerde elektrik kesintisine sebep olacak. Kesinti, 8 Kasım günü sabah saatlerinde başlayıp, çalışmaların tamamlanma süresine bağlı olarak saatlerce sürebilir. Kesinti süresince vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alınması ve elektrikle çalışan cihazların güvenliği açısından önlemlerin önceden planlanması önem arz etmektedir.

Kastamonu'da hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı! Kastamonu'da hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı!

Elektrik kesintisinden etkilenecek bölgeler, enerji şirketinin resmi internet sitesinde ve yerel haber kanallarında detaylı bir şekilde paylaşılmıştır. Kesinti yaşanacak bölgelerdeki vatandaşların kesintiden önce şarjlı cihazlarını doldurmaları, su pompaları gibi elektrikle çalışan önemli ekipmanlar için alternatif enerji kaynaklarına yönelmeleri ve kesinti süresince güvenlik açısından gerekli tüm önlemleri almaları önerilmektedir. Ayrıca, yaşanacak kesintinin tam olarak ne kadar süreceği konusunda resmi duyuruların takip edilmesi, anlık gelişmelerden haberdar olmak adına büyük önem taşımaktadır.