Manzara deyince aklınıza tabi güzellikler gelmesin ,bu  gün kadim şehir Kastamonu muzun, objektif olarak gördüğüm, siyasi, sosyal, ekonomik, sportif ve ticari manzarasından kısa kısa bahsedeceğim.    

 

Siyaset ten başlarsak muhalefet ve iktidar kanadından ara ara yapılan karşıtlıklı atışmaların haricinde bir durgunluk ve heyecansızlık hüküm sürüyor. Cumhur ittifakının  AK Parti kanadı halkla olan iletişimini neredeyse tamamen kaybetmiş görünüyor,bun da son iki dönemdir  usulen yapılan İl kongreleri  ile aslında atanan yönetim ve bu yönetimin partililer ve seçmen nezdinde kabul görmemesi  ile yönetimin  iletişimsizliğinde kaynaklanıyor.

 

Vekillere bakarsan onlarda öyle, partililere ve seçmene tepeden bakışları  onları da gözden düşürmüş vaziyette, Metin  Çelik in  arada bazı yapılan tayinleri açıklamasının dışında bir etkinliği gözükmüyor, Hakkı Köylü ise tamamen ortalıktan kaybolmuş vaziyette, Hakkı Köylü nün genel merkez nezdinde de eski gücünün kaybettiği  konuşuluyor.

MHP son mahalli seçimlerde büyük başarı gösterdi, seçim sonrasında  parti içi gelişmeler sonucu İl Başkanı rahatsızlığını beyan ederek istifasını sundu, Siyasi Partilerde  Genel Başkanlar  isteyince, istifalarda çoğunlukla  hastalık sebebi ile oluyor, yerine gelen ve son kongrede seçilen yönetim ise ılımlı uygu adım politikası ile sessizliğini koruyor, MHP de mahalli seçim öncesi  yaşanan  heyecan yerini durgunluğa bırakmış vaziyette, MHP İl Belediye Başkanı  Dr. Galip Vidinlioğlu ise işlerini yeni yeni düzene sokup koltuğuna ısındı.   

Rektör Özölçer, MEDEM üyeleriyle iftar sofrasında buluştu... Rektör Özölçer, MEDEM üyeleriyle iftar sofrasında buluştu...

 

Millet ittifakına gelince  CHP İl başkanı  Hikmet  Erbilgin yoğun bir çalışma içerinde , iktidarı ,AK  parti il Başkanını ve zaman zaman Belediyeyi yaptığı basın toplantıları ile sorgulayan  Erbilgin kişisel olarak performans gösteriyor.CHP li vekil  Hasan Baltacı  Parti Meclisine girmenin  gururu ile meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalarla seçmen nezdinde göz dolduruyor. 

 

İYİ Parti ise sessiz. İttifak ın en küçük partileri var mı yok mu belli değil. Sosyal haya ta gelince yurt genelinde olduğu gibi pandemi nin ortaya koyduğu durağan şekilde seyrediyor. Ekonomik durum herkesin bildi gibi ,piyasa darda,esnaf zorda,yüzler gülmüyor,bir kısım esnaf kapanırken ,diğer  esnaflarda iki üç yüz metre ara ile her gün bir yenisi açılan zincir marketlerden  son derece rahatsız, aylardır iş yerleri  boş duran mülk sahipleri ise kiracı bulma peşindeler.

 

Sporda ise futbolda  bu sezon  transfer tahtası kapalı olan  Kastamonuspor  hem  2.lig kırmızı gurupta, hem de kulüp ekonomisi  olarak sıkıntı  günler yaşıyor, bir zamanlar Banker Bako olarak  bilinen Gün Medya Gurup  sahibi  Cengiz Aygün, oğlu Enes Aygün ün  başkanı olduğu Kastamonuspor  yönetim kurulu tarafından Onursal Başkan ilan edildi,  Aygün'ün sahibi olduğu Gün Medya  Gurubu Kastamonuspor a sponsor olduğu için kulübün imside GMG Kastamonuspor olarak ilan edildi dolayısı ile kulüp formalarına da bu isim yazıldı.

Cengiz Aygün  geçtiğimiz haftalarda yaptığı açılamada  kulübün 38 milyon lira  borcu olduğunu  söyleyerek kendirsine verilen sözlerin yerine getirilmediğinden şikayet etti.

 

Diğer taraftan geçmişte kulübe destekleri olan  bazı iş adamları ve kamuoyu da   8 Milyon lira civarında borçla devralınan  kulüp transfer  yapılmadığı halde nasıl 38 milyon lira  borçlandı diye soruyor. Kastamonu Belediyesi Kadın Hentbol takımı kendi kulvarında başarılı ne var ki Kadın hentbolunun  Yurt genelinde ve şehir de seyirci olarak fazla bir karşılığı yok,geçmişte değişik saikler le kurulan bu takımın Belediye tarafından desteklenmesi bir kesim  tarafından da eleştiriliyor.

 

Son olarak  iki büyük  sunta fabrikası olan  Kastamonu da bu fabrikaların yaptığı  ihracat  Ticari olarak Kastamonu nun  övünç kaynağı, bir de dünyaca meşhur Taşköprü sarımsağı , Organize sanayi bölgesinde  kurulu irili ufaklı fabrikalarsa kendi çaplarında sağladıkları istihdam ile  Kastamonu’nun ticaretinde yerlerini almaya devam ediyor.