Zonguldak-Düzce karayolunda tır böyle yandı! Zonguldak-Düzce karayolunda tır böyle yandı!

Türkiye'nin neredeyse her yerine yayılan o hayvan, Kastamonu'daki bir köye inerek önüne geçeni parçaladı. Kastamonu'da paniğe neden olan hayvana karşı Sinop, Zonguldak, Çankırı ve Çorum için uyarı yapıldı...

Kastamonu'daki o köyü hedef alan ayılar, üst üste 5 kere köye inerek çevreye zarar verdi. Kastamonu İnebolu ilçesindeki köye gelen ve bahçelerdeki ağaçları kırdıktan sonra elmaları yiyen ayılar, köylüyü resmen çileden çıkardı.

İnebolu ilçesine bağlı Ayva köyüne inen ve bahçeleri hedef alan ayılar ağaçları kırdı. Köy merkezine kadar inmeyi başaran ayılar, bahçelerde bulunan ağaçlara zarar verdikten sonra dallardaki elmaları yemeyi de ihmal etmedi.

Ayıların aynı köye 5 kere daha geldiği ve ağaçlar ile bahçelere zarar verdiği öğrenildi. Ayı istilasından bıkan köylüler ise yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması için çağrıda bulundu.

h-12-ic.jpg

"GALİBA BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENECEĞİZ"

Ayıların girdiği ve alt üst ettiği komşusunun bahçesini cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen Mustafa Fakazlı, gördüğü manzara karşısında “Biraz kaba davranmışsın, keşke kibar olsaydın. Ne yapalım galiba birlikte yaşamayı öğreneceğiz” sözlerini kullandı.