ZBEÜ Rektörü, Zonguldak Ticaret Fuarı'nda... ZBEÜ Rektörü, Zonguldak Ticaret Fuarı'nda...

T.C. Essen Başkonsolosluğu Eğitim Ateşeliği tarafından hayata geçirilen "Memleket Günleri Projesi" kapsamında Dortmund Türk Eğitim Merkezi (DOTEM) bünyesinde düzenlenen etkinlikte, Karadeniz sahilinde yer alan illerin Avrupa'daki sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

Toplantı Dortmund'ta Gerçekleşti

DOTEM'de gerçekleşen toplantı, bölgedeki faaliyet gösteren Karadeniz illerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile T.C. Essen Başkonsolosluğu Eğitim Ateşi Sabri Yolcu'nun liderliğinde gerçekleştirildi. DOTEM Müdürü Mehmet Akkaya'nın koordinasyonunda yapılan toplantıda bir dizi konu ele alındı ve projenin detayları paylaşıldı.

"Karadeniz Günü" Etkinliği İlk Adımını Attı

Toplantıda, kültürünün yaşatılması ve yaygınlaştırılması hedefiyle başlatılan "Memleket Günleri Projesi" kapsamında ilki planlanan "Karadeniz Günü" etkinliğine dair detaylar konuşuldu. Dortmund ve çevresinde faaliyet gösteren derneklerin katılımıyla bir araya gelinen etkinlik, birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçlıyor.

Teşekkürler Paylaşıldı

Etkinliğe katkı sağlayan dernek başkanları ve temsilcileri, Avrupa Rizeliler Derneği, Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Almanya’daki Korganlılar Derneği, Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği, Almanya Samsunlular Derneği, Almanya’da Yaşayan Bartınlılar Derneği, Avrupa Gümüşhane Dölek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Avrupa Sinoplular Derneği gibi kuruluşlara teşekkür edildi.

Bu proje, T.C. Essen Başkonsolosluğu Eğitim Ateşeliği ve Millî Eğitim Bakanlığı T.C. MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilmiştir.

Aybüke Ünal