Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir

Özellikle inşaat mühendisliği bölümünde bir sınıfa ait olduğu iddia edilen listede, 50 öğrenciden 48'inin yabancı uyruklu olduğu iddiası, ciddi bir endişe kaynağı haline geldi.

Medya tarafından paylaşılan sınıf listesindeki öğrencilerin çoğunluğunun Afrika kökenli olması dikkat çekiyor. Bu durum, üniversitede yabancı öğrenci oranının artışıyla ilgili genel bir soru işareti oluşturuyor.

karabük üniversitesi

Öte yandan, eski Rektör Refik Polat'ın 2022'deki bir röportajında yaptığı, "5 bin Afrikalı öğrencimiz var. Karabük'ü Afrika'ya, Afrika'yı da Karabük'e taşıyacaklar. Bunu göreceğiz" şeklindeki açıklamaları da tartışmalara neden oluyor.

Bununla birlikte, üniversite itiraf sayfalarında yapılan paylaşımlarda, Türk öğrencilerin Afrika kökenli öğrencilerle ilişki yaşaması sonucunda HPV ve HİV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda endişe taşıdıkları iddia ediliyor. Bu vahim iddialar, sosyal medyada hızla yayılarak gündemin önemli bir maddesi haline geldi.

karabük üniversitesi inşaat fakültesi

Hastalık iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, üniversitedeki Afrikalı öğrenci sayısındaki fazlalık akıllara eski Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat'ın 2022 yılında verdiği bir röportajı getirdi. O yıl üniversitede 1300'den fazla Çadlı öğrenci olduğunu aktaran Polat şu ifadeleri kullanmıştı; "4 senedir Çad'ın en iyi 1000 öğrencisi arasından öğrenci almaya çabalıyoruz. Senegal'in en iyi 8 lisesinin müdürleriyle toplantı yaptık. Bakış açınızı 80 milyonun ötesine, 8 milyara taşımazsanız bunu başaramazsınız. Biz 8 milyara bakıyoruz. Dünya üniversitesi olma yolunda çok hızlı adımlarla ilerliyoruz. Uluslararası 12 bin öğrencimiz var" diye konuştu.

Eski Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat, üniversitenin Karabük'e büyük katkı sağladığına işaret ederek şunları kaydetmişti; "Bizim derdimiz ekonomi değil, bizim derdimiz kaliteli eğitim. Ekonomi bu işin yan çıktıları. Tabii ki 50 bin öğrenci bu şehre çok büyük katkılar sağlıyor. Özellikle uluslararası öğrenciler birçok iş yerinde kendi ülkeleriyle çalışmalara başladılar. Burada eğitim alan uluslararası öğrenciler ülkelerine gittiğinde buradaki iş insanlarıyla iş birliği içerisinde olacaklar. Bizim 5 bin Afrikalı öğrencimiz var. Karabük'ü Afrika'ya, Afrika'yı da Karabük'e taşıyacaklar. Bunu göreceğiz." 

HABER MERKEZİ

Karabük Haberleri