Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde kar yağışı bekleniyor mu? Kar yağışı uzun süre devam edecek ve yoğun bir şekilde etkili olacak. Bazı illerde hava sıcaklıklarının eksi dereceleri görmesi öngörülüyor.

METEOROLOJİK TAHMİNLER

Ülkemizin kuzey ve doğusunda bulutluluk hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış bekleniyor. Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif eserken, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek.

DİKKAT! ÇATILAR UÇABİLİR 

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Batı Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nde fırtına bekleniyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

PAZARTESİ GÜNÜ 29 İLDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Pazartesi günü 29 ilde kar yağışı bekleniyor. Bu durum, sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını gerektiriyor.

İbrahim Yıldız

Genç kızların fotoğraflarını çekmişti, karar verildi! Genç kızların fotoğraflarını çekmişti, karar verildi!

Kastamonu Haberleri