T.C.

ZONGULDAK VALİLİĞİ

İl Sağlık Müdürlüğü

Zonguldak Devrek Devlet Hastanesi Başhekimliği

 

KANTİN/KAFETERYA KİRALAMA İŞİ İHALESİ

 

İLAN METNİ

 KANTİN/KAFETERYA KİRALAMA İŞİ için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre “Açık Teklif Usulü” ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

İlanın Şekli ve Adedi                                                : Bir yerel gazetede (1) defa Bir Haber Sitesinde (1) defa (ilk ilan ihaleden en az 10 gün – ikinci ilan en az (5) gün önce

İhale Onay Numarası                                     : 2023/149

1- İdarenin;

a) Adresi                                                        : İsmetpaşa Mah. Zonguldak Asfaltı Cad. No:84

Devrek/ZONGULDAK

b) Telefon / Faks Numarası                           : 0 372 556 21 32 / 0 372 556 87 36

c) Elektronik Posta Adresi                            : [email protected]

2- İhalenin;

a) Pafta / Ada / Parsel                                               : 2828ÇBÇC/DADD/46/5

b) Kiralanacak Kısım / Alan (m²)                              : Devrek Devlet Hastanesi bahçesindeki 177 m² kapalı alan ve 40 m²'lik Satış Büfesi olup, işin nevi şartnamede belirtilmiştir.

c) Kullanım Amacı                                                    : Kantin/Kafeterya

d) Süresi                                                                    : 01.01.2024-31.12.2025 tarihleri arası.

e) Muhammen Bedeli                                                : Tahmin edilen ilk yıl kira bedeli 441.404,04-TL

f)Geçici Teminat Tutarı                                             : %3 olmak üzere 13.242,12-TL

3- İhalenin;

a) Yapılacağı Yer                                           : Devrek Devlet Hastanesi Konferans Salonu

b) Adresi                                                        : İsmetpaşa Mah. Zonguldak Asfaltı Cad. No:84

Devrek/ZONGULDAK

c) Tarih ve Saati                                             : 24.10.2023 Salı günü saat: 13:30

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenen belgeler ile yeterlilik değerlendirilmesinde uygulanacak kriterler:

4.1. İhaleye katılma şartları ve istenen belgeler:

1- Gerçek kişi olması halinde Nüfus cüzdan fotokopisi, Tüzel kişi olması halinde ise Vergi Kimlik Numarasını gösterir belge,

2- İkametgah Belgesi,

3- Gerçek kişi olması halinde İmza Beyannamesi, Tüzel kişi olması halinde ise İmza Sirküleri (Noter Onaylı),

4- Vekaleten katılım halinde Noter onaylı Vekaletname ve vekalet eden kişinin İmza Beyannamesi,

5- Vergi Borcu ve SGK Borcu olmadığına dair belge (İhale tarihi dikkate alınarak 15 gün içinde alınmış olmalıdır.),

6- Adli Sicil Kaydı,

Adli sicil kaydı bulunanlar adliyeden açıklama yazısı veya kararı dosyaya koymak zorundadır. Ayrıca; Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis ve yahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar, terör ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sınırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar, kamu haklarından yoksun bırakılanlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suç işleyenler, şerefe karşı suç işleyenler ile kamunun sağlığına karşı suç işleyenler ihaleye katılamazlar.

7- 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlılarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanun ve Yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak için geçici teminatı yatırmak şarttır. Makbuzu katılım evrakları ile birlikte ihale birimine sunulmalıdır.

8- Faaliyet belgesi (Ticaret ve Sanayi Odası / Esnaf ve Sanatkârlar Odası v.b.) (İhalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge)

9- İhaleye katılacak olan gerçek ve tüzel kişiliklerin ihale tarihinden en az 3 yıl önce alınmış; kafeterya/ kantin işletmeciliği yaptığını gösterir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği veya Ticaret Odasından alacakları belgeleri ya da en az (ihale tarihinden) 3 yıl önce alınmış Turizm belgeli bir tesis işlettiklerine dair Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerinden alacakları belgeleri ihale komisyonuna ibraz etmeleri gerekmektedir.

İhaleye katılacak derneklerin en az 3 yıl süreli yukarıda sayılan benzer bir işletmede faaliyette bulunması ve tüzüğünde ticari faaliyet yapabileceğine dair madde bulunması, bu tüzüğün dernekler müdürlüğü veya noterlikçe onaylı suretini ve ihaleye katılacak olan yetkilinin yetkilendirildiğine dair karar defteri sayfasını dernekler müdürlüğü veya noterlikçe onaylı suretini ihale komisyonuna sunması gerekmektedir.

10- 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 6. maddesinde belirtilenler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar.

11- İhaleye katılacak isteklilerin kamu ihalelerinden yasaklı olup olmadığı sorgulanacaktır. Yasaklı olan isteklinin şartları tam bile olsa ihale dışı bırakılacaktır.

12- Ortak girişim olarak ihaleye teklif verilemez.

13- Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık tesislerine  borcu olanlar sözleşme imzalamadan önce mevcut olan borçlarını (kira, ecrimisil v.b.) ödemek zorundadır. Hastanemizce, ihale üzerine bırakılanın Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık tesislerine borcu olup olmadığı teyit edilecektir. Borcunu ödemediği tespit edilen istekli üzerine ihale bırakılsa dahi sözleşme imzalanmayacak ve geçici teminatı gelir kaydedilerek ilgili mevzuat çerçevesinde yasaklama işlemi yapılacaktır.

14- Teklifler ihale tarih ve saatine kadar DEVREK DEVLET HASTANESİ SATINALMA BİRİMİ’ne verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta yoluyla da gönderilebilir. İhale saatine kadar idareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz.

İhale dokümanı DEVREK DEVLET HASTANESİ SATINALMA BİRİMİ’nde bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur.

15- İhale dokümanı satış bedeli 200,00-TL (İkiyüztürklirası) dır. Hastanemizin Halk Bankası Zonguldak Şb. IBAN No. TR48 0001 2009 8060 0005 0002 19 nolu hesabına veya hastanemiz veznesine yatırılarak alınabilir.

4.2. Bir Yıllık Tahmini Kira Bedeli ve Geçici Teminat Bedeli 

4.2.1. Bu işe ilişkin; 1 (bir) yıllık tahmini kira bedeli 441.404,04-TL olarak tespit edilmiştir. İlk yıl kira bedeli ihale bedeli olup, takip eden yıllar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE – Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişimi) oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.

4.2.2. Bu işe ilişkin; %3 olmak şartıyla 13.242,12-TL Geçici Teminat alınacaktır. Bankalarca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından hastanemiz Halk Bankası Zonguldak Şubesi IBAN No: TR48 0001 2009 8060 0005 0002 19 nolu hesabına yatırılması ve makbuzlarının teklif zarfının içinde sunulması gerekmektedir. İhaleye katılabilmek için; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlılarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanun ve Yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak için geçici teminatı yatırmak şarttır.

4.2.2.1. Geçici teminatın, mevduat veya katılım bankalarından alınacak süresiz geçici teminat mektubu ile verilmesi halinde mektubun şekil ve içeriğinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 27. maddesine uygun olacaktır.

4.3. İlk yıl için kira bedelinin Ocak – Şubat - Mart 2024 ayları sözleşmenin düzenlenmesinden önce, 2024 yılı kalanı 3 (üç) aylık dönem halinde 3 (üç) taksitle, müteakip yıl kira bedelleri ise 3 (üç) aylık dönemler halinde 4 (dört) eşit taksitle ödenir. (Kira Şartnamesi’nde detaylı olarak belirtilmiştir.)

4.3.1. Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine, 21/07/1953 tarihli ve 6183 Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanır.

5. İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

6. İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

7. İlan ve Taşınmaz Mal Kira Şartnamesi arasında çelişki oluşursa, Taşınmaz Mal Kira Şartnamesi hükümleri geçerli olacaktır.

#ilangovtr Basın No ILN01908580