Böyle bir Bayram ne gördüm ne yaşadım! Korkunç bir insanlık dranın yaşandığı dünyamızda 11 Mart’tan itibaren insanlığı yerle bir eden Covit19 Korana Virüsü yüzünden tüm yaşantımız adeta felç oldu, ne yapacağımızı şaşırdık.

İyi ki başımızda olan ve başımızdan Allah eksik etmesin Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz vardı da alınan çok erken ve yerinde tedbirlerle tüm Dünya ülkelerine göre çok daha az kayıplarla 3 ayı geride bıraktık. Lanet olası virüs öyle bir zamana denk geldi ki, özellikle Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerini manevi yönden kalbimizden vurdu hepimizi.

Camilerimiz kapandı, Namaz ibadetleri yapılamadı, Ramazan ayında kılınması gereken Teravih namazları iptal oldu, 11 Ayın Sultanı Oruç ibadetlerinden sonra Bayram namazı kılınamadı, hepsinden de önemlisi böyle bir Bayramda sokağa çıkma yasağı sebebiyle herkes sevdikleriyle tokalaşıp sarılıp bayramlaşamadı. Mezar ziyaretleri de maalesef yapılamadı.

KİMİN YÜZÜNDEN İşte insanlığın başına musallat olan “Korana Virüsü” yüzünden manevi yönden kahrolduk, yıkıldık. Bitti mi? BİTMEDİ

Alınan tedbirlerin etkili olduğunun altını çizsek de insanlık bundan böyle maskeli bir yaşantıyla hayatlarını devam etmek durumunda ve hatta zorunda. En küçük bir gevşeme 2. Dalganın gelmesine neden olur ki bu da hepimizin bittiği anlamına gelir.

Yaz kapıda havalar bundan sonra tamamen ısınacak ve artık sıcak hava ve bol güneş var diye insanlarımız kemerlerini gevşetecek, tatil yerleri dolup taşacak herkes iç içe kıç kıça denizin keyfini sürecek ama bu keyfin sonrasında oluşacak olumsuz keyifsiz hadiseleri düşünmek bile istemiyoruz.

Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız sürekli olarak bu konuda uyarılarda bulunuyor, Bilim Kurulu yetkilileri de “Aman gevşemeyin” diyor. Demek ki bir bildikleri var. İnsanlarımızın yeteri kadar bunaldığını ve özgürlüklerin kısıtlandığını onlar da iyi biliyor, sokağa salmak “dağdan baştan çıkmak” anlamına gelmesin. Herkes mutlaka hem kendi ve hem de diğer insanlar için tedbirli davranırsa sıkıntı olmaz.

Nedir bu tedbirler belli zaten.

Kendini koru maskesiz dolaşma.

Sosyal mesafeye dikkat et.

Mümkün olduğunca evde kalmaya bak.

Bunun yanı sıra da Devlet zaten gerekli olan tedbirleri almış durumda.

Bütün bu sıkıntılarımız elbette zaman içerisinde geride kalacaktır ama bizler birer vatandaş olarak açıklanan kurallara dikkat edersek Korana illetinden daha çabuk kurtuluruz. Yaşadıklarımızı ve zorluklarımızı aman ha unutmayalım.

Devlet, Devlet Babalığını yapıyor.

Bizler de vatandaşlık görevimizi yapmalıyız.

Ağız tadında bir Bayram olmasa da bundan sonraki güzel günlerin hayali için el ele gönül gönüle birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu vesileyle duamız odur ki, bu kötü günler geride kalsın, hepinize ve hepimize mutlu bayramlar diliyorum. Allah cümlemizi korusun (Amin.)

ZBEÜ ile MİA Teknoloji A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı ZBEÜ ile MİA Teknoloji A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı