Gürsel Tekin Zonguldak’ta ki poğaçayı karşılaştırdı! Gürsel Tekin Zonguldak’ta ki poğaçayı karşılaştırdı!

Zonguldak'ın Kilim ilçesine bağlı Baştarla Mahallesi Kırat bölgesinde kaçak maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afganistanlı Vezir Muhammed Nourtani'nin ölümü, şüpheli detaylarla dolu. Nourtani'nin cesedi ormanda yanmış halde bulundu.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Olaya karıştığı iddia edilen altı şüpheliden E.G. (33), H. K. (45) ve A.A. (51), 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Tutuklananlar arasında kaçak madenin sahibi ve MHP Gelik Belde Başkanı H. K. da bulunuyor.

BÖBREK HIRSIZLIĞI İDDİASI

Nourtani'nin ailesiyle yapılan görüşmelerde, olaydan birkaç gün önce maden sahipleri tarafından arandığı iddia edildi. Maden yetkilileri, E.G.'nin böbrek hastası olduğu iddia edilen babası için 20 bin dolar karşılığında böbrek bağışı teklif etmiş. Ancak Nourtani, teklifi reddederek telefonu kapatmış.

ÇAĞIRILMA VE GÖRÜNTÜ KAYITLARI

Nourtani'nin ölüm gününe dair ilginç detaylar da ortaya çıktı. Saat 16.00'da madene gitmeye hazırlanan Nourtani, saat 13.00'te maden sahipleri tarafından çağrılmış. Madende çalıştığına dair görüntüler bulunsa da, daha sonra kamera açılarının değiştiği belirtiliyor.

İFADEDE ÇELİŞKİLER

Olayın ardından maden sahibiyle konuşan bir maden işçisinin oğlu, maden sahibinin "Benim duyduğuma göre bıçaklamışlar ve yol kenarına atılmışlar" dediğini belirtti. Bu ifade, ailenin anlattığı iddia edilen böbrek bağışı teklifiyle çelişiyor. Araştırmacılar, öldürülen işçinin üzerinde bıçak yarası olup olmadığını ve eğer varsa böbreklerinin alınıp alınmadığını araştırmak üzere çalışmalara başlamış durumda.

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESİ