Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Ereğli ve Alaplı'da çeşitli zamanlarad hırsızlık olaylarına karışan kişiler yakalandı.

 

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"1. 25.12.2020 tarihinde Ereğli ilçesi Ortaca köyünde motosiklet hırsızlığı olayı meydana gelmiş olup İl Jandarma Komutanlığınca konuyla ilgili araştırmalara ivedilikle başlanılmıştır. Jandarma dedektifleri (JASAT), Olay yeri inceleme ve Asayiş ekiplerince yapılan araştırmalar sonucu şüphelilerin olay yeri civarına ticari taksi ile geldikleri, araç içerisinde (4) kişi oldukları, yapılan detaylı inceleme sonucu olayda kullanılan aracı kullanan şahsın, F.K. isimli şahıs olduğu motosiklet hırsızlığı olayı sonrası yanında bulunan (3) kişi ile beraber ticari araç ve çalıntı motosikletle peş peşe olay yerinden uzaklaştıkları tespit edilmiştir.

İYİ Parti Adayı Murat Sesli'nin ziyareti coşkulu bir mitinge dönüştü! İYİ Parti Adayı Murat Sesli'nin ziyareti coşkulu bir mitinge dönüştü!

           25.12.2020 günü gece saatlerinde yapılan takip sonucu, Ereğli ilçesi Aydınlar Köyünde Şüpheli F.K. çalıntı motosiklet ile gezerken suçüstü yakalanmıştır. Şüpheli ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda; hırsızlık olayını, yanında bulunan G.K., A.K. ve O.K. İsimli şahıslar ile birlikte gerçekleştirdiği belirlenmiştir.

           2. Olaya karışan şüphelilerinden A.K isimli şahsın, daha öncede farklı suçlardan (35) adet, O.K. isimli şahsın ise (2) adet suç kaydı olduğu tespit edilmiştir. Şahıslarla ilgili devam ettirilen araştırmalar sonucunda, aynı şahıslar ve araştırmalar esnasında tespit edilen S.D. isimli bir başka şahsın daha, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde daha önce Faili Meçhul olarak gerçekleşen (3) hırsızlık olayının daha faili oldukları belirlenmiştir.

           3. Şüpheli şahıslar yakalanmış sevk edildikleri adli makamlarca üçü tutuklanmış birisi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır."