THY, pandemi nedeniyle Mart ayında durdurduğu ve 6 kez erteleyip son olarak 1 Eylül olacak açıkladığı Kastamonu uçuşlarını 21Temmuz tarihinde başlattı. Kastamonu'daki siyasilerin baskısı ötelemeyi kaldırırken Zonguldak, Bartın ve Karabük siyasetçilerinin ötelemeleri sadece seyretmesi tepkileri artırıyor. 

 

Kastamonu'daki siyasiler ve bürokratların aylarca uğraştığı, CHP'li Milletvekillerinin TBMM'ne soru önergesi bile verdiği Kastamonu'daki Havaalanına uçuşlar başlarken Zonguldak Havaalanına uçuşlar 5.kez ertelenerek 1 Ekim tarihine ötelendi.

 

Potansiyel olarak Kastamonu Havaalanından çok daha yolcusu olduğu geçen sene ortaya çıkan Zonguldak, Bartın ve Karabük ile Avrupa'daki 750 bin bölge insanına hitap eden Zonguldak Havaalanı'na uçuşların başlaması isteniyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geliyor! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geliyor!

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TALİMATINA RAĞMEN THY ÖTELİYOR!

Geçen sene yurt içi yüzde 75-80 dolulukla uçmasının ötesinde yurt dışı ve yurt içi yüzde 70 transferle Türkiye ortalamasını ikiye katlayan Zonguldak Havaalanına, THY'nın neden uçmadığı merak ediliyor.

Üstelik 4 Mart 2019 tarihinde Zonguldak'taki mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesinin ardından 12 Mayıs tarihinde uçuşlar başlamasına ve Corendon Hava şirketi, yurt dışından pist çalışması devam etmesine rağmen uçarken THY'nın sürekli ötelemesine anlam verilemiyor.