Murat Sesli; "Kdz. Ereğli'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz!" Murat Sesli; "Kdz. Ereğli'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz!"

İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş bir kaç gün önce Belediye Meclisine Cafer Ercan'ın çağrılması kanuna aykırıdır diyerek İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuştu.
 Adıbaş, İYİ Partili Kozlu Belediye Meclis üyesi Nizamettin Aydın'ın hem partiden hem belediye meclis üyeliğinden  06.12.2023 tarihinde istifa etmesi üzerine Partimizden sırası gelen Parti üyesi olan kişinin çağrılması gerekirken 25.10.2023 tarihinde Partimizden istifa eden Cafer Ercan'ın asıl üyeliğe çağrıldığı,Partimizden istifa etmesi nedeniyle 2019 da yapılan yerel seçimde de  partimiz ittifaksız olarak kendi adayı ile seçime girdiğinden ve istifa ettiği halde asıl üyeliğe alınmasının mümkün olmadığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kuruluna benzeri başka bir İlçede yaşanan ve emsal teşkil eden kararı da ekleyerek itirazda bulunmuştu.

Adıbaş; "Konuyla alakalı olarak itirazda bulunduğumuz ilçe seçim kurulundan an itibariyle karar elimize ulaşmıştır.
İlçe Seçim Kurulu 09/12/2023 tarihli yazının iptaline,İYİ Parti Kozlu Belediye Meclisi asıl üyeliğinden istifa eden üyenin yerine yine aynı partiden sıradaki ilk yedek üyenin isminin bildirilmesi yönünde sonuçlanmış olup,Cafer Ercan'ın Belediye Meclis Üyeliği düşmüştür.

Kararın bir sureti tarafımıza , bir suretininde Kozlu Belediye Başkanlığına gereği için gönderilmesine karar vermiştir. 
Adıbaş,İlçe Seçim Kurulu kararı Partimize ve Kozlumuz'a hayırlı olsun" dedi.

HABER MERKEZİ