Mithatpaşa Tünelinin İkincimakas çıkışındaki TTK Tahlisiye binasını yıkmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan telefon mu bekleniyor!

 

İşte Bürokratik Oligarşi!

 

Bakan Lavuar Alanından müjdeyi verdi! Bakan Lavuar Alanından müjdeyi verdi!
  • Zonguldak'ta Mithatpaşa Tünellerinde ışığın görülmesine sayılı günler kalırken tünelin İkincimakas mevkiindeki ağzında bulunan TTK Merkez Atölyesindeki (TTK Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğü) TTK Tahlisiye ekibinin yer aldığı bina hala daha yıkılmadı.
  • Proje gereği yıkılması mecbur olan Tahlisiye binasının yıkılması için, Muammer Avcı ile konuşmasının ardından gece yarısı Mithatpaşa Tünelinin bir an önce bitirilmesi amacıyla ikmal ihalesinin yapılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon açması mı bekleniyor?
  • Her seferinde, “En büyük rakibim bürokratik oligarşi” diyerek hizmetin önündeki en büyük engelin bürokrasi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sorunları çözüm önerileriyle birlikte getirecek siyasi irade eksikliği yaşanıyor. Ayrıca yavaş işleyen bürokrasi "Ağabey" eksikliğini de ortaya çıkarıyor.

 

TTK TAHLİSİYE EKİBİNE TÜRKİYE'NİN EN MODERN BİNASI YAKIŞIR

Türkiye'de ve dünyada maden kazaları ve depremlerde kurtarıcı ekip olarak ilk akla gelen TTK Tahlisiye ekibinin kalacağı yeni bina yapılarak mevcut binanın boşaltılması gerekirken hala daha çalışmanın başlamaması tepkilere neden oluyor. TTK Tahlisiye ekibine değil Türkiye'nin dünyanın en modern tesisinin yakıştığını söyleyen Zonguldak Platformu üyesi Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, "Daha ne bekleniyor? Buna da mı Cumhurbaşkanımız talimat versin" diyerek sorunun çözülmemesine tepki gösterdi.   

İmza Gazetesinin sorularını cevaplayan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, "Ne zaman yıkılacağı konusu net değil. Aslı olarak Üzülmez Müessesesi demir ambarına yeni bina yapacağız. Acil yıkma durumu olursa geçici bir yere taşınacak. Yeni bina projesi tamam" dedi.