İstanbul'da yaşayan vatandaşlar ve özellikle Kocaeli, Bursa, Sakarya, Bolu ve Düzce, gibi komşu illerdeki vatandaşlar da yağış durumunu sorguluyor.

İstanbul'a Karlı Sürpriz! Zonguldak, Karabük Ve Bartın Üzerinde Kar Belirecek! (2)

ZONGULDAK, KARABÜK VE BARTIN ÜZERİNDE BELİRLENECEK! 

Meteorolojide güvenilir tahminleriyle bilinen Hava City, Zonguldak, Karabük ve Bartın üzerinde belirecek bir sistemle ilgili bilgi verdi. İstanbul'un kapısına kadar gelen ancak içeri girmeyen kar yağışlarına ilişkin beklenti artarken, Hava City'den yapılan açıklamada sistemin İstanbul'a doğru hareket edeceği belirtildi.

Kapuz plajını ve Fener’i kim işletecek! Belli oldu Kapuz plajını ve Fener’i kim işletecek! Belli oldu

Sistemle ilgili olarak Hava City, "Cuma ve Cumartesi akşamı İstanbul'da etkili olması beklenen bu sistem, soğuğu yerinde bulunduruyor ancak yağış konusunda yetersiz görünüyor. İstanbul, coğrafyasıyla birçok kez milyon dolarlık süper bilgisayar modellerini alt etmiş bir sürprizler şehridir." ifadelerini kullandı.

İstanbul'a Karlı Sürpriz! Zonguldak, Karabük Ve Bartın Üzerinde Kar Belirecek!-1

 CUMA VE CUMARTESİ AKŞAMI İSTANBUL'A GELEBİLİR!

Hava City'nin paylaşımında, sistemin İstanbul'a ulaşma ihtimaline dair tarih de belirtildi. "Cuma akşamı ve Cumartesi günü beklenen karlı sistem, soğuğu koruyor ancak yağış konusunda belirsizlik devam ediyor. Modellerin akşamki çıktılarına göre, İstanbul'da beklenen kar yağışlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği daha netlik kazanacak." şeklinde açıklamada bulunuldu.

Hava City, son model çıktılarını dikkatlice takip edeceklerini ve bu akşamın beklentileri netleştireceğini vurgulayarak, "Çünkü vade daraldı, artık köprüden önce son çıkış! Herkes bu akşam buralarda olsun..." ifadeleriyle vatandaşları bilgilendirdi.

HABER MERKEZİ