2023'ÜN FİNANSAL DEĞERLENDİRMESİ VE 2024'E YÖNELİK UYARILAR

Yılın son işlem gününe yaklaşırken, Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılını finansal açıdan değerlendirdi ve 2024'e dair önemli uyarılarda bulundu. İslam Memiş'in değerlendirmeleri şu şekildedir:

2023 Yılının Genel Değerlendirmesi:

İslam Memiş, 2023 yılını "kazananların olduğu bir dönem" olarak tanımlayarak, borsa, emtia, döviz ve kripto para gibi yatırım araçlarında çeşitli kazançlar elde edildiğini belirtti. Ancak, yatırımcıların tercih ve stratejilerine bağlı olarak farklı kazanç oranlarına ulaşıldığını vurguladı. Özellikle doların TL karşısında yüzde 60 civarında değer kazanması ve euro ile gram altının da benzer şekilde değerlenmesi, yatırımcılara çeşitli fırsatlar sunmuştur.

2024'e Yönelik Uyarılar:

İslam Memiş, 2024 yılında da finansal piyasalarda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, "2024 yılında yine sepet uygulamasına devam edeceğiz." dedi. Sepet uygulamasının, çeşitli varlık sınıflarına dağılmış bir portföy oluşturmayı ifade ettiğini belirterek, risklerin daha dengeli bir şekilde yönetilebileceğini ifade etti.

Islam Memiş Imza Gazetesi Altın Fiyatları 2024 Altın Fiyatları

Nefsi İmtihan ve Finansal Planlama:

Uzman, finansal başarıya ulaşmanın temelinde kumar oynamak yerine yatırım yapmak olduğunu vurgulayarak, "Keşkelerle finansal piyasalar olmuyor. Bu kumar piyasası değildir, yatırım piyasasıdır." şeklinde uyarılarda bulundu. Nefsi imtihanın yıl boyunca devam edeceğini belirterek, kulaktan dolma bilgilerle değil, sağlam bir finansal plan ve strateji ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Şimşek açıkladı! Pazartesi belli olacak Bakan Şimşek açıkladı! Pazartesi belli olacak

Altın ve Enflasyona Karşı Koruma:

İslam Memiş, altının enflasyona karşı koruyucu bir yatırım aracı olarak öne çıktığını belirtti. 2023 yılında yüzde 80'in üzerinde bir getiri sağlayan gram altının, 2024 yılında da benzer bir performans sergilemesini beklediğini ifade etti.

2024 Altın Fiyatları Imza Gazetesi

Dolar/TL Kuru Tahmini:

Uzman, Dolar/TL kuru için 2024 yılında 45,00 lira seviyesini öngördü. Ancak, döviz piyasasındaki dalgalanmaların etkisiyle bu tahminin değişebileceğini belirtti.

Sonuç olarak, İslam Memiş, yatırımcılara sağlam bir strateji, çeşitlendirilmiş bir portföy ve sağlıklı finansal planlama ile 2024 yılına hazırlıklı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Dolar Kuru 2024 Imza Gazetesi Haber