Toptancılar sokağında büyük şok! Vatandaş o sokağa giremiyor Toptancılar sokağında büyük şok! Vatandaş o sokağa giremiyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İŞKUR sayfası üzerinden personel alım ilanını yayımladı. Üniversite bünyesine alınacak olan temizlik görevlisi alımı bugün başladı. En az ilköğretim adaylarının başvuruda bulunabileceği ilanın son başvuru tarihi 04.05.2020 olarak ifade edildi. Başvuruya ait tüm detaylar haberimizde mevcut.

 

Üniversitesi bünyesine yapılacak olan personel alımında adaylarda KPSS şartı aranmamaktadır. Adaylar Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde daimi olarak görev alacak. Üniversite bünyesinde temizlik personeli olarak görev almak isteyen adaylarda aranan şartlar ve başvuruya ilişkin tüm detaylar haberimizde..

GENEL ŞARTLAR

- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine ilişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
- 18 yaşını tamamlamış olmak
- Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk,zimmet, irtikap,rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık,sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas,ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
- Anayasal düzen ve bu düzenin işleyişine, özel hayat ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu ve uyuşturucu madde suçlarında dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma ve kovuşturma bulunmamak,
- Askerliği ile ilişiği olmamak ( yapmış olmak tecilli veya muaf olmak)
- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR

1. En az ilköğretim en çok lise ve dengi okul mezunu olmak,
2. 18-35 yaş arasında olmak
3. Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak,
4. Üniversitesin tüm yerleşkelerinde (Merkez ve ilçeler) iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.
5. Başvuran adaylar işyerindeki çalışma koşullarını peşinen kabul etmiş sayılır.
6. Alınacak işçilerin deneme süresi 60 gün (2 ay) olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süreleri beklemeksizin tazminatsız feshedilecektir.
7. Atama için öngörülen şartlara sahip olmayanların, yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanların, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları geçersiz sayılarak, atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmı olsa dahi iptal edilecektir.
8. Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde, Üniversitemiz web sitesinde ilan edilecek olan sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

KURA İŞLEMİ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan başvuru sahipleri arasından, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile açık iş sayısının 4(dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday sınav yapılmak üzere belirlenecektir. Belirlenen adaylar Üniversitemizin internet sitesinde ilan edilecek olup (www.ibu.edu.tr) adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Kura çekimi işlemi noter huzurunda 11.05.2020 Pazartesi günü saat 13.00'da Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesi Kültür Merkezi Pembe Salonda yapılacaktır.

Ülkemizde de görülmekte olan COVID-19 pandemisi nedeniyle halk sağlığını korumak amacıyla bahsi geçen kura çekimi, başvuru yapanların katılımına kapalı olacaktır. Kura çekimi süreci linkinden canlı yayınlanacaktır.

Sürekli işçi alım kurası; noter tarafından belirtilen gün ve saatte, üniversitemizce görevlendirilen personel, basın mensupları ile üniversitemizde faaliyet gösteren sendikaların temsilci göndermeleri halinde sendika temsilcilerinin gözlemci olarak katılımıyla gerçekleşecektir.

Kura çekimi sonucunda belirlenen adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri üniversitemizin internet sitesinde ilan edilecek olup (www.ibu.edu.tr) ,adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

BELGE TESLİM İŞLEMLERİ

Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihi ve diğer bilgilendirme işlemleri üniversitemizin internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

 

Başvuru yapan adayların başvuru sürecini belirtilen internet sitesinden takip etmeleri gerekmektedir.

SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ

Kura sonucu belirlenen adaylar için yapılacak olan sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları mesleki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır.

Aylar yapılacak sözlü sınavda sınav komisyonu tarafından 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. ( İletişim becerisi, uygulama, gözlem, stres ve problem çözme, istihdam edilecek alan ile ilgili mesleki terim ve teknik konular üzerinden değerlendirilecektir.)

Sınav Kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar üniversitemizin internet sitesinde ilan edilecek olup,(www.ibu.edu.tr), adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Sözlü sınav sonunda atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek belgeler ve teslim tarihi Üniversitemizin internet sitesinde ilan edilecek olup,(www.ibu.edu.tr), adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Adayların söz konusu belgeler ile Bolu Abant İzzet baysal Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir. Atanmaya hak kazananlardan eksik belge veren veya belgelerini teslim etmeyenler ile göreve başlamayan veya atanma şartlarını taşımadığından göreve başlatılmayanların yerine, yedek listeden başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

ÜNİVERSİTE PERSONEL ALIM İLANINA BAŞVURU

Adayların Abant İzzet Baysal Üniversitesi, temizlik görevlisi alım ilanına başvuruda bulunmaları için İŞKUR'a kayıtlı işsiz olarak üye olması gerekmektedir. Başvurular online olarak kabul edilecek olup ilana başvuru linki aşağıda verilmiştir.