Manavdan alışveriş yapmak isteyenler, üzümün fiyatını görünce neredeyse dillerini yutacaklardı.

Akaryakıta indirim geliyor! Gece yarısına dikkat Akaryakıta indirim geliyor! Gece yarısına dikkat

Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın kent merkezindeki Halk Manavı işletmecisi Emir Karadağ, yaklaşık 13 bin 997 kilometre uzaklıktaki Güney Amerika ülkesi Şili’den Türkiye’ye ihraç edilen üzümü Antalya’daki hallerden temin ettiklerini söyledi.

Whatsapp Image 2024 04 07 At 16.50.28 (1)

KİLOGRAMI 400 LİRA

İhraç edilerek manavlarındaki tezgahlarda yerini alan sofralık üzümün kilogramının 400 liradan satıldığını, fiyatı görenlerin de şaşkınlıklarını gizleyemediklerine dikkati çeken Karadağ, ‘’Bu fiyatı belirlemek bizim elimizde değil ki... Üzüm pahalı olduğunu bizde biliyoruz, ancak bize de maliyetinin göz ardı edilmemesi lazım. İthal olduğu için pahalı olduğundan bu fiyattan tüketiciye sunuyoruz, yerli üzümler hasat edildiğinde, üzümlerin fiyatlarında düşüş olacaktır” dedi.

Whatsapp Image 2024 04 07 At 16.50.26

“DONAKALDIK”

Manavdan alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar ise üzümün fiyatını görünce şaşkınlıklarını gizleyememelerinin yanı sıra adeta donakaldıklarını belirterek, “Bu fiyatla satılan üzüm yemelik değil, sadece seyirlik olur. İnanılır gibi değil, 400 liraya üzüm mü olur? Şaşırmamak elde değil, inanın ki donakaldık, hayrete düştük. Emekli maaşları 10 bin lira olanların vay haline, bu üzümü hayal bile edemezler, yazık bu millete yazık ki ne yazık” diye konuştular.

ÜZÜMÜN FAYDALARI NELERDİR?

* Kuvvetli bir antioksidandır
* Migrene iyi gelir
* Hazımsızlığı giderir
* Kolon ve meme kanserine karşı koruyucudur
* Göz sağlığını ve görme yeteneğini korumaya yardımcıdır
* Kolesterolu dengeler
* Böbrek bozukluklarını onarmaya yardımcıdır
* Astıma karşı faydalıdır

HABER-FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ

Whatsapp Image 2024 04 07 At 16.50.27