Pelerinli Buzağının Şaşırtıcı Hikayesi

Kastamonu'nun Küre ilçesinde doğan ve vücudunda pelerini andıran bir doku bulunan buzağının hikayesi, veteriner hekimleri şaşkına çevirdi.

İlk Karşılaşma ve Şok

İnebolu ilçesinden gelen Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu, Çiçekyazı köyünde bir ineğin doğumu için görevlendirildi. Ancak, doğan buzağının vücudundaki pelerini andıran dokuyu gören Coduroğlu, meslek hayatında ilk kez karşılaştığı bu olay karşısında şoke oldu.

Uzmanlarla İnceleme ve Araştırma

Muhammed Coduroğlu, durumu patoloji bölümü ve cerrahi uzmanlarıyla paylaşarak detaylı bir inceleme başlattı. Konuyla ilgili yapılan araştırmada benzer bir vaka bulunamadı.

Kıbrıs Gazisine Kamyon Çarptı! Son Yolculuğuna Uğurlandı Kıbrıs Gazisine Kamyon Çarptı! Son Yolculuğuna Uğurlandı

I M G 0117

Genetik Anomaliler ve İlk Defa Karşılaşılan Bir Olay

Coduroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üç doğum vakasına müdahale ettim. İkinci doğumda doğan buzağımızda böyle bir anormallik gördük. Meslek hayatımda ilk defa karşılaştım. Karşımızda boyun derisinin bağ dokusundan köken aldığını düşündüğüm pelerinli bir buzağı var. Aynı sürüdeki akrabalık genlerinin yakın olduğu bir boğadan elde edilmiş" dedi.

Veteriner hekim, buzağının tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, "Patoloji bölümü ve cerrahi bölümü hocalarımla istişare ettik. Spina bifida olmasının yüksek ihtimali var. Aynı zamanda üst damak kısmı tam şekillenmemiş ve üst damak yarığı mevcut. Palotoschisi olarak isimlendirilen üst damak yarığı şekillenen hayvanlar süt içerken bu kısımdan süt ya da gıda maddeleri akciğerlere kaçarak, aspirasyon pnomonisi şekillenebilmektedir. Yaşama şansı tedavi edilmezse maalesef çok azdır" diye konuştu.

HABER MERKEZİ