Geçtiğimiz yıl 19 Kasım'da Karadeniz Ereğli ilçesinde şiddetli fırtınada ortadan ikiye bölünen ve sahile sürüklenen Kamerun bayraklı kuru yük gemisi Pallada'da bulunan 13 mürettebat, ekipler tarafından sağ olarak tahliye edildi. Sağlık kontrollerinin ardından mürettebat, geçici olarak Öğretmenevi'ne yerleştirildi.

A W199087 11

Bir Can Kaybı

Ancak acı bir kayıp da yaşandı. Ukraynalı mürettebat üyesi Khalimonchuk Ihor, kaldığı odada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ihor'un cenazesi Ukrayna'ya gönderildi.

A W199087 10

Son Sinyal 171 Gün Önce

Pallada Gemisi, sürüklenirken mürettebatının yardım çağrıları yaptığı son sinyalini tam 171 gün önce verdi. Ekipler, 1968 yapımı geminin 114 metre uzunluğundaki bir bölümünü sökerek sahilden taşıdılar.

A W199087 07

Söküm Çalışmaları Devam Ediyor

Şimdi ise geminin su dolan baş kısmı, halatlar yardımıyla karaya çekilerek sökülmeye devam ediyor. İş makinelerine bağlanan halatlarla pruva kısmının karaya çıkartılma çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

A W199087 04

Zonguldak takımı gururlandırdı! Zonguldak takımı gururlandırdı!

Vatandaşlar Takipte

Meraklı vatandaşlar, çalışmaları yakından takip ediyorlar. Pallada Gemisi'nin pruva kısmının da söküm işlemlerinin tamamlanmasının ardından belediyenin sahil bölgesinde yeniden düzenleme yapacağı öğrenildi.

İHA

Ereğli Haberleri