Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Düzce dahil 20 CHP il başkanından çay üreticisine destek ortak açıklama! Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Düzce dahil 20 CHP il başkanından çay üreticisine destek ortak açıklama!

Yeni yılda araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar ikinci el araç piyasasında yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. İkinci el araç piyasası son zamanların gözde yatırımlarından birisi olurken ikinci el araç piyasasındaki gerileyiş yerini yükselişe bıraktı. Vatandaşlar arama motorları üzerinde ''İkinci el araç fiyatları artacak mı?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 

Sıfır araç piyasasında fiyatların oldukça artarken araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar ikinci el piyasasına yönelmeye başladı. İkinci el araç piyasasında da fiyatlar oldukça artkarken araç sahibi olmak isteyenler için uyarı geldi. 

Bankaların kredi politikalarındaki değişikliklerin sebep olduğu bu durgunluk faiz oranlarının yükselmesi limitlerin daraltılması gibi sebeplerle araç satın almak isteyen kişilerin finansal imkanlarını oldukça kısıtladı. Yurtlu tarafından yapılan örnek hesaplamada cebinde Bir buçuk milyon TL'si olan ve ev satın almak isteyen kişiler, Kredi faizlerinin yükselmesi sebebiyle geriye kalan tutarı tamamlayamadığı belirtildi. 

2024 yılının sonuna kadar fiyatların Ortalama olarak şu anki rakamlar üzerinde seyredeceği de öngörüldü. 2. ikinci el araç piyasası ile alakalı belirsizlik 2024 yılı sonuna kadar devam edeceği tahmini yapılıyor. Enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmalar fiyatların artmasına yol açarken, kredi faiz oranlarının yükselmesi de bireye sağlanan nakit akışını azalmasına mahal veriyor.